Polonya'da, gecirdiği kaza sonucu komaya girdiği duyurulan ve 19 yıl sonra uyanarak herkesi şaşırtan demir yolu işcisi Jan Grzebski'nin aslında komada olmadığı ortaya cıktı.

AA-Polonya televizyonunun haberi vermesinin ardından, ''19 yıl sonra komadan cıkan kişi'' olarak unlenen Grzebski'nin 20 bin nufuslu Dzialdowo kentindeki kucuk dairesinde telefon susmadı ve herkes roportaj icin işcinin peşine duştu.
Sağlık Bakanlığında gorevli noroloji uzmanı Hubert Kwiecinski, Grzebski'nin 19 yıl devam eden durumunun kesinlikle koma olmadığını belirtti.
Kwiecinski'ye gore, Grzebski, kazanın ardından konuşma kabiliyetini kaybetse de, yıllarca hareket edemese de, temel yaşam fonksiyonlarını yitirmedi. Ustelik gercekten komada olan hastalar gibi serumla beslenmedi, solunum cihazına da bağlanmadı.
Polonyalı demir yolu işcisinin yaptığı acıklama da, Kwiecinski'nin sozlerini doğruladı. 65 yaşındaki Grzebski, verdiği roportajda 19 yıl boyunca bilincli olduğunu doğrulayarak, ''Etrafımdaki her şeyi duyuyordum, her şeyi anlıyordum, ancak tek bir kelime konuşamıyordum. Bir bitki gibiydim. İletişim kuramamak korkunc'' dedi.
Polsat TV kanalı, Grzebski'ye 1988 yılında tren carptığını, darbe yuzunden beyninde tumor oluşan işcinin, konuşamaz ve kıpırdayamaz hale geldiğini duyurmuştu.
(F5HABER den alıntıdır.)