Mantık yurutenler olabilir -ben bulamadım- bu yuzden once cevreyi ve zamanı anlatayım: olay babannemin evinde gece saat 3 civarında geciyor. Evin dort tarafı da bahce. Sokak kapısının olduğu taraf (kapı onunde zemin beton) ağaclardan ve ev ile ağaclar arasında tepeyi orten asmalardan dolayı baya karanlık, arka bahce ise (evin en buyuk bahcesi) acıklıkta olduğu icin nispeten daha aydınlık. Bir de on bahce ile arka bahce arasında uzanan camaşır ipi var.(ama ip caprazlamasına uzandığı icin on bahcede ipin belli bir kısmı gorulmuyor)
Ben evde bilgisayarın başındaydım. Arka bahceye bizimkilerin yanına gitmek icin sokak kapısını actığım zaman 1-1.5 m yakınımdan (ve yerden) bi ses geldi. ben o onda bu tıslama-hırlama diyebilceğim sesi kedi diye yorumlayıp, "pişt" deyip yuruyup gittim (ama kesinlikle başka ses yoktu bu yuzden kedi sanmıştım, 5 sn kadar da bekledim). Gelelim asıl noktaya: bizimkilerin yanına gidince bana o kadar soyledikleri halde (saklandım sanıyolar) neden camaşır ipini oyle sallıyosun diye sorduklarında ben afalladım(cekiştirilen ip yuzunden arka bahcedeki ağac sallanıyormuş!). Hatta yere duşen camaşırları sen toplarsın falan demişler bana(!). Camaşırların coğu da duşmuştu zaten. Evin icinde olduğuma onları inandırmam uzun surdu ama sonra korktuğumu gorunce hemen onlar da eve kactı . Sabah olunca sokak kapısının onunde duran, kırılan tarafını telle duzeltmeye calıştığım ama telin ucunun alttan yere surttuğu - ve kedi gibi(!) tıslayan-yeğenimin kamyonunu gordum ve bir kez daha afalladım!