Adam yorgun argın eve donduğunde beş yaşındaki oğlunu kapının onunde kendisini beklerken buldu. Cocuk babasına, saatte ne kadar para kazandığını sordu. Zaten yorgun gelen adam, oğluna "Bu senin işin değil" diyerek karşılık verdi. Cocuk diretti: "Babacığım lutfen bilmek istiyorum" dedi. Adam, "Bu kadar cok bilmek istiyorsan soyleyeyim" dedi, "saatte 20 dolar kazanıyorum." Bunun uzerine cocuk, babasından bir istekte bulundu: "Peki Babacığım, bana 10 dolar borc verir misin?" dedi. Adam, daha cok sinirlendi: "Benim senin sacma oyuncaklarına ya da benzeri şeylerine ayıracak param yok" dedi. "Hadi derhal odana git ve kapını kapat." Cocuk sessizce odasına cıkıp, kapısını kapattıktan sonra, adam sinirli sinirli duşunmeye başladı: "Bu cocuk nasıl boyle şeylere cesaret eder?" dedi kendi kedine. Aradan bir saat gecmiş, adam biraz daha sakinleşmişti. Cocuğuna, parayı neden istediğini bile sormadığı geldi aklına. Yukarıya, cocuğun odasına cıktı ve yatağında uzanan Cocuğuna, uyuyup uyumadığı sordu. "Hayır uyumuyorum" diye yanıtladı cocuk. Adam, cocuğundan ozur diledi: "Sana az once sert davrandığım icin uzgunum ama uzun ve yorucu bir gun gecirdim, yorgundum" dedi. Ve elindeki parayı uzattı: "Al bakalım istediğin 10 doları." Cocuk sevincle haykırdı: "Teşekkurler Babacığım" dedi ve yastığının altında sakladığı buruşuk paraları cıkardı, elindeki parayla birleştirdi, tumunu tane tane saymaya başladı. Oğlunun yastık altından para cıkarıp saydığını goren adam, yine sinirlendi: "Paran olduğu halde neden benden para istiyorsun?" diye bağırdı, "benim senin sacma cocuk oyunlarına ayıracak zamanım yok." Cocuk, babasının bağırmasına aldırmadı bile: "Fakat yeterince param yoktu ki... Ancak simdi tamamlayabildim" dedi ve elindeki paraların tumunu babasına uzattı. "İşte sana 20 dolar, Babacığım" dedi, "simdi bir saatini alabilir miyim!!
Umarım begenmişsinizdir
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 1 saatini ayırırmısın babacığım¿