bu olay hayatımda yaşadığım en garip olay hatta yazıya başladım gozlerim doldu.
eski patronumun maaşımı vermediği bir donemdi yanlış soylemeyim ya 10 yada 15 ytl vardı cebimde evdende para almaya cekiniyordum,
kız arkadaşımla haftada bir gun,pazar gunleri buluşuyorduk.
o pazar,paramın olmadığını belli etmemek icin bin tane şey yaptım,
canım simit istedi deyip simit yemiştik,aslında utanılacak bişey yoktu ama ne bileyim ben cok kotu hissediyordum kendimi.Neyse butun gun istanbul'u turladık aslında tum param yola gitmişti ondada olmadığını biliyordum.
zaten belli zaman sonra anladı halimi.
delimisin sen niye cekiniyosun benden,durma boyle uzuluyorum falan diyordu.
aslında benim uzulduğum konu uc kuruşa muhtac kalmamdı cunku eve donmek icin yol param bile yetmiyordu.
o yenikoyden tekneye bindiğinde cebimdeki 100 liraları sayıyodum.1 ytl ve bozuklar vardı yani 2 ytl falan cıktı eve donmem icin 3 ytl gerekiyordu.
bir an durdum icim oyle kotu oldu ki.
ve donup ona "en kotu durumda bile sana isyan etmiycem sana şukurler olsun" dedim
sonra sanki biri bana hızlıca yurumemi soyledi biri sanki bana "git" diyordu arkamdan itiyordu ama cok tuaftım sanki bişey beni bekliyordu.
yolun karşısına gecip minubuse bindim bomboştu, elimdeki 1 ytl yi oturmadan kaptana verdim.hep oturduğum en arka koşeye yurudum ve dondum kaldım;
hayatımdaki en hisli andı onun yanımda olduğunu hissettim.
koltukta 1ytl duruyordu,gozlerim doldu dişlerimi sıkarak hıckıra ağladım defalarca şukrettim,aklıma ilk gelen "sen beni duydun mu" oldu.
inannın şunu anladım ki o herkesi cok iyi tanıyor ve siz ne isterseniz onu size veriyor.
ben o gun eve donmek istiyordum o bana sadece eve donmem icin gerekeni verdi yani 1 ytl yi.
SANA ŞUKURLER OLSUN !