Manisa'nın Salihli ilcesinde 75 yaşındaki Şerafettin Pekdoğan, motosiklet ehliyeti almak icin ilkokul diplomanın zorunlu olduğunu oğrenince, kurslara katılıp once ilkokul diploması ardından da surucu belgesi almayı başardı.
Pekdoğan, 6 cocuğu, 12 torununun olduğunu, eşi Zeynep Pekdoğan'ın 9 yıl once olmesi uzerine, Yılmaz beldesindeki evinde yalnız yaşamaya başladığını soyledi.
Gunluk işlerini yapmak ve hayatını kolaylaştırmak icin 2 yıl once kendisine bir motosiklet aldığını belirten Pekdoğan, ehliyetti olmadığı icin motosikletini kullanamadığını, ehliyet almak icin gittiği surucu kursunda ise kendisinden ilkokul diploması istendiğini bildirdi.
ONCE OKUMA KURSUNA GİTTİ
Okur-yazar olduğu halde ilkokul diplomasının olmadığını dile getiren Pekdoğan, ''Ben de bunun uzerine Salihli Halk Eğitimi Merkezinin actığı okuma-yazma kursuna katıldım. 2 ay boyunca gece derslerine gittim. Oğretmenim Aydoğan Akdemir sayesinde tum derslerimi başarıyla tamamladım ve 85 puanla ilkokul diplomasına sahip oldum'' dedi.
ARDINDAN EHLİYET...
Pekdoğan, diploma aldıktan hemen sonra yeniden surucu kursuna muracaat ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
''3 hafta boyunca hicbir dersimi aksatmadan kursa katıldım. Bircok gencin zorlandığı sınavları tek seferde gectim. Trafik sınavından 80, motor sınavından 90 ve ilk yardım sınavından 93 aldım. Direksiyon sınavını da 90 puanla gectim. Şimdi motosikletimi gonul rahatlığıyla kullanıyorum. İstediğim yere gidiyorum.''
Surucu Kursu Muduru Nuri Sapmaz ise 75 yaşında surucu belgesi almak icin gelenlere fazla rastlanmadığını belirterek, ''Şerafettin Pekdoğan'ı kutluyoruz. Azmiyle pek cok kişiye ornek oldu'' dedi.

İNTERNETHABER