O bir prenses. Hollywood starlarını bile kıskandıracak kadar guzel, ustelik eşi, Suudi Prensi El Velid bin Talal, 21 milyar dolarlık servetiyle Forbes dergisinin en zenginler listesinde 19. sırada. Ama onun derdi bir başka...

Ne var ki Suudi Prenses Emire el-Tevil, bu dunyada sıradan bir kadın icin bile sıradan birşey olan araba kullanma hakkından yoksun.

El Vatan gazetesine konuşan ve ’başı acık’ fotoğrafının yayınlanmasına izin veren Prenses Emire, Riyad’daki hukumet kadınlara bu hakkı verirse direksiyona gecmeye hazır olduğunu soyledi.

"300 arabam var kullanamıyorum. Araba kullanmaya hazırım. Uluslararası ehliyetim var ve dunyanın her yerinde araba kullanıyorum. Ulkemde de kızkardeşim veya bir arkadaşım yanımda otururken araba kullanmak istiyorum" Prenses ulkesinde kadın hakları icin mucadele veriyor.

[img]http://img24.**************/img24/4840/7323112ks7.jpg[/img]

Kralın gelini

Mavi gozlu prenses, kocasının kimsesiz ve şiddet goren kadınlar icin kurduğu vakfı yonetirken, bir gazeteyle yaptığı roportajın başı acık fotoğrafla yayınlanmasına izin vererek radikal bir adım attı. Suudi gazeteler Suudi kadınların yuzunu cok ender gosteriyor.

Hurriyet