1) Cayda radyasyon olmadığını kanıtlamak icin, basın toplantısı yapıp ince belli bardakta cay icmek…
(Eylemi yapan: Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral)
2) Cilekte hormon olmadığını kanıtlamak icin, yumruk kadar cileklerden 2-3 tane yemek…
(Eylemi yapan: Tarım ve Koy İşleri Bakanı Yusuf Ziya Gokalp)
3) Ramazanda, canlı yayında “programı alkollu sunuyorsun” iddiası uzerine, bir hafta sonra “alkol olcumu” yaptırarak “tertemiz” programa cıkmak… (Eylemi yapan: Reha Muhtar)
4) “Halic mis gibi oldu, ister gir yuz, ister bardağa koy ic” diyerek, Halic’te yuzmek…
(Eylemi yapan: İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ali Mufit Gurtuna)
5) İstanbul’da musluktan akan suyun icilebilirliğini kanıtlamak adına
“Ben suyumu musluktan iciyorum” kampanyası acıp basın toplantısında bir bardak su icmek…
(Eylemi yapan: İSKİ Genel Muduru Ali Codur)
6) Sucsuz olduğunu kanıtlamak icin butun gazetecileri cağırıp kaza yaptığı arabayı gosterip inceletmek…
(Eylemi yapan: İbrahim Tatlıses)
7) Şarbonun, “elle mektup acmaktan” bulaşmayacağını kanıtlamak icin “Bakınız bana nasıl da bir şey olmuyor” diyerekten mektupları yalamak… (Eylemi yapan: Sağlık Bakanı Osman Durmuş)
Yuvarlanıp kafayı yarmak pahasına da olsa, sağlıklı olduğunu kanıtlamak icin, Anıtkabir merdivenlerinden yardımcı olmadan inmeye calışmak…
(Eylemi yapan: Başbakan Bulent Ecevit)
9) Arkadaşının, gelecekte unlu bir şarkıcı (Gulben Hanım Kız) olacak kadınla kamerayla cekmediğini kanıtlamak icin; aksi ispatlanırsa “etek giyeceğini” beyan etmek…
(Eylemi yapacak olan: Fedon)
10) Irak’ta kitle imha silahları olduğunu kanıtlamak icin topluca bolgeyi talan etmek…
(Eylemine devam eden: George W. Bush)