Mahir VARLI-Ufuk BALKİS (DHA)
Antalya’da oturan 36 yaşındaki H.M.A. idrar kacırma şikayetiyle gittiği Aşır Aksu Devlet Hastanesi’nde gorevli Dr. Mehmet Tezer’in ameliyat sırasında "vajinasının şeklini bozduğunu" one surerek mahkemeye başvurdu. H.M.A. "Anestezi lokal olarak yapıldı. Operasyon sırasında bana sormaları gerekirdi"dedi.
[IMG]http://img204.**************/img204/7125/2120665bs0.jpg[/IMG]
GECEN 12 Nisan gunu idrar kacırma rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan, ancak operasyondan sonra cinsel organının dış kısmının kesildiğini fark eden 2 cocuk annesi H.M.A, kendi onayı olmadan vajinasının şeklini bozan doktordan şikayetci oldu. Vajinasındaki bıcak izleri nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirten H.M.A. operasyonu gercekleştiren Dr. Tezer hakkında savcılığa suc duyurusunda bulundu. Ancak İl İdare Kurulu, 25 Mayıs 2006’da aldığı kararla Dr. Tezer’in yargılanmasına izin vermedi. BANA SORABİLİRLERDİ
Bu karara itiraz eden H.M.A. "Geleceğim karartıldı. Bir sure once eşimden boşandım. Yeniden evlenmeyi hayal ederken, erkeklerden kacar hale geldim" dedi.
Ev kadını H.M.A. Dr. Mehmet Tezer’in sertlik olduğu gerekcesiyle vajinasının dış kısmını operasyon sırasında kestiğini, bunu yaparken kendisinin onayının alınmadığını kaydetti.
’PARA İCİN’ İDDİASI
H.M.A. "Anestezi lokal olarak yapıldığı icin ameliyat sırasında bile izin alınabilirdi. Ameliyattan sonra evde aynayla genital bolgeme bakarken şok yaşadım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.
H.M.A. yapılan operasyonun "kusurlu hizmet" kapsamına girdiğini belirterek Tuketiciyi Koruma Derneği (TUKODER) Antalya Şubesi’ne başvurdu. Şube Başkanı Avukat Abdullah Ozculcu ise soruşturma izni verilmemesi kararının kaldırılması icin 20 Haziran 2006’da Bolge İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını soyledi. Ozculcu, tamamen gereksiz olan bu operasyonun doner sermayeden daha fazla para almak icin yapılmış olabileceğini ileri surdu. Dr. Tezer ise goruşme istemimizi kabul etmedi.