Kimyasal madde patlaması sonucu kor olan adam, oğlunun dişi sayesinde yeniden goruyor.
İrlanda'da, 2 yıl once bir fabrikada kimyasal maddenin patlaması sonucu kor olan adam, oğlunun dişi sayesinde yeniden goruyor.
57 yaşındaki Bob McNichol, RTE Radyosu'ndaki acıklamasında, bir donuşumfabrikasında 2005 yılı kasım ayında, bir kimyasal maddenin patlaması yuzunden gorme yeteneğini yitirdiğini belirterek, "Omrumun geri kalanını kor olarak gecireceğimi sandım. Doktorlar benim icin yapılacak birşey olmadığını soyluyorlardı" dedi.
McNichol, Brighton'taki Sussex Goz Hastanesi'nde yapılan mucizevi bir ameliyattan sozedildiğini duyunca yaşamının değiştiğini soyledi. 1960'lı yıllardan beri İtalya'da yapılan soz konusu ameliyat, hastanın (koku ve koku saran ceneden alınan parca dahil) dişinden alınan bir parcayla yapılıyor. Hastanın goz cukuru tedavi edilerek, icine diş yerleştiriliyor ve bu dişte acılan bir oyuğa da lens yerleştiriliyor. McNichol'un durumunda ise ameliyat icin gereken "malzemeyi" 23 yaşındaki oğlu Robert'ın sağladığı kaydedildi.
Toplam 15 saat suren ameliyattan sonra yuzde 65'lik gorme şansı olduğunu belirten McNichol, "Şimdi hareket edebilecek kadar gorebiliyorum ve televizyon izleyebiliyorum" diye konuştu.
"(@ )'(@ )***|(@ )(@ )*****(@ )
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- OğLuNuN dİşİyLe GoRmEyE bAşLaDı!!!!!!