Ufak bir Koyde yaşanan bu Gercek Hikaye Buyuk ders oLacak Allaha inanmayanlara..

O koyun en zengin ve en acımasız kişisi hergun oldugu gibi koyluleri yoldan cıkarmaya calışıyormuş.. Allahın olmadıgını, herşeyin kendi kendine evrimleşerek meydana geldigini ve herşeyin ufak bir tesadufle başladıgını, koy halkına aşılıyormuş.. koyluler bu adama korkularından cvp veremedikleri gibi zaman zamanda gercekligine inanır gibi oluyorlarmış..
Adam iyice azıtarak, butun koy halkını meydanda toplamış, amacı hepsini birden soylediklerine inandırmak, onları ikna edip, Allahın olmadıını ispatlamakmış..Adam bağırmış bana o inandıgınız Allahı eğer varsa gosterin.. ispatlayın, ama kimseden ses cıkmamış nasıl gosterebilirlermişki.. herkes yavaş yavaş adama inanmaya başlıyormuş.. taa ki o coban cıkıp gelene kadar.. coban bu adama donup sana Allahın oldugunu ispatlıyacagım demiş.. zalim adam gulmuş ve ispatla hadi demiş, ben biliyorum ki bu dunya kendi kendine oluştu herşeybi tesaduf eseri ve herşeyin yolunda gitmesiyle.. coban tamam demiş yarın aynı vakitte burda buluşacaz ve bu koy halkıda gelecek ve ben sana Allahın varlıgını ispatlayacagım ve sana herşeyi Allahın yarattıgını gosterecegim.. unutmaki yeri , goğu ve herşeyi yatatan odur.. adam gulmuş ve hadi bakalım deyip evine yonelmiş... ertesi gun aynı zaman gelmiş herkes meydanda ama coban gelmemiş.. beklemişler guneş batmış coban halen yok.. adam gulmuş bakın demiş oda ispatlayamadı.. yarın tekrar gelcem ve yine gelmicek demiş ve ertesi gunu beklemeye başlamışlar yine.. gene aynı yerde toplanmışlar o gunde coban gememiş, adam iyice kasılmaya başlamış ve eklemiş yarın son kez gelecegim eger gelmezse iddaayı kaybedecek ve herkes bana inanacak demiş.. ertesi gun olmuş ve aynı vakitte beklemeye başlamışlar ama ne coban var nede haberi.. tam ordan ayrılacaklarken coban uzaktan gorunmuş ve herkes aciz gozlerle bakerken, coban geldim işte demiş.. zalim adam gulerek kortun ve gelemedin 2 gun diye sormuş cobana.. coban cvp vermiş; bizim orayı sel aldı dere taştı ve buraya gelmek icin o dereden gecmem gerekti demiş.. ve zalim adam sormuş nasıl gectin o dereyi?.. coban cvp vermiş; bi yaşlı cınar ağacı vardı derenin kenarında onun yanına gittim ve bekledim biraz bekledikten sonra ağac kendi kendine sandal oldu ve o sandala binip derenin karşısana gectim, diye cvp vermiş.. zalim adam buna kahkaha atarak gulmuş ve hic koca cınar kendi kendine sandal olurmu demiş ve coban cvp vermiş; sen bu dunyanın yerin goğun ve herşeyin kendi kendine bir tesaduf sonucu olduguna inanabiliyorsunda neden bi agacın kendi kendine sandal olabilecegine inanmıyorsun diye cvp vermiş.. adamın kafasında bi an şimşekler cakmış ve oracıkta Allaha inanmaya başlamış..