Ankara adının nereden geldiği birtakım efsanelere dayanmaktadır;

1) Bizanslı tarihci Pausanias’a gore Frigya’nın unlu kralı Gordios’un oğlu Midas’a bir gece ruyasında ilahi bir ses bir gemi capası aramasını ve bulduğunda da bir kent kurmasını emreder. Bu capa Ankara kalesinin yakınlarında bulunur. Bunun uzerine Midas buraya gemi capası anlamına gelen “Anker” adını vererek kenti kurar.

2) Galatlar bolgeye gelir gelmez Pontus kralı Mitridates Ariyabarzanes ile birlikte Mısırlılar ile savaşıp onları denize kadar surmuşlerdir. Kazanılan zafere karşılık Galatlara kent kurmak icin yer verildiği ve kurulan kente zaferin sembolu olarak gemi capası anlamına gelen Yunanca Ankura, Latince Ancyra adı verilmiştir ( İngilizce "Anchor" kelimesi de capa demektir )

Roma devrinde Ankara ve cevresinde basılan para ve madalyonların uzerinde gemi capası resimlerinin olması yukarıdaki kaynakları doğrular niteliktedir...

Şimdi de bambaşka ve ilginc bir iddia bunu bir kitaptan okudum ve şekli kendim cizdim...

3) Spirituel coğrafyada onemli yerler olan Turkiye cevresi ve icindeki 3 merkezi ele alalım Troya-Gize-Nemrut. Bu merkezi birleştirerek bir ucgen oluşturalım ve Gize' den de Mevlana'nın da yaşamış olduğu diğer bir spirituel merkeze yani Konya'ya bir doğru cizelim ve Ankara'ya kadar taşıyalım bu doğruyu, sonucta ortaya aşağıdaki CAPA şekli cıkıyor!!

[IMG]http://img391.**************/img391/379/trlarge6ay.gif[/IMG]