34 yaşındayken Behcet hastalığı nedeniyle aniden kor oldu.
Gozundeki rahatsızlık sebebiyle kor olan Mehmet Can Ulku 'nun 19 yıl sonra gozleri acıldı Ameliyat olarak tedavi olan Ulku, aynaya baktığında şok oldu Ulku, kendini, eşini ve cocuklarını gorduğunde yaşadığı şaşkınlığı anlatıyor Bir gun eşinin kendi goz rahatsızlığı sebebiyle gittiği hastanede "Gozume bir baktırayım" dedi. Umut ışığı yandı. Ameliyat yapıldı. Ulku, 53 yaşında yeniden goruyor.
Yıl 1994. Mehmet Can Ulku, şoforluk yaparak geniş ailesine bakıyordu. Altı cocuğu vardı ve cok calışınca hepsinin gecimini sağlayabiliyordu. Ancak bir gun dikiz aynalarını goremediğini fark etti, hemen eve geldi, doktora gittiğinde Behcet diye bir hastalığa yakalandığını oğrendi. O an pek bir şey ifade etmeyen bu hastalık, 4 ay icinde hayatının tamamen kararmasına neden oldu.Yeşil gozleri artık birer kan canağı gibiydi, kor olmuştu. Aradan gecen yıllarda eşinden destek alarak yaşama tutundu. Bir gun eşi Nahile Ulku, gozundeki rahatsızlık sebebiyle doktora gitmeye karar verdi. Avrupa Goz Merkezi'ne muayene olurken eşi de yanındaydı ancak artık umitlerini kestikleri icin ona doktor randevusu almamışlardı. Doktor bir kenarda bastonuyla oturan Mehmet Can Ulku'yu gorunce onu da muayene etmek istedi. Op. Dr. Sait Edipsoy muayene sırasında belli belirsiz kucucuk kırmızı bir ışık gorduğunu soyleyince ameliyat teklif etti. Bu umut karşısında şaşırdılar ancak Mehmet Can Ulku, "Hemen yapın" diye ısrar etti. Ertesi gun kÂbuslar ruyaya donuştu. Can Ulku, o anı, " İlk olarak eşimi gordum, bir tek o değişmemiş, inanamadım, goruntu tekrar gidecek diye cok korktum, aynaya baktığımda ise şoke oldum, ben artık ben değildim" diyor.
BURHANIMIN SACI DOKULMUŞ.
Ulku'nun gozundeki bu değişim hayatını olduğu gibi değiştirmiş, karanlık dunyasının aydınlanmasına neden olmuş, bu değişimi şoyle anlatıyor: "34 yaşında bıraktığım benim yerimde babam yaşında bir adam vardı. Altı cocuğum var; en buyuk oğlumu son gorduğumde 8 yaşındaydı, bugun 27 yaşında karşıma cıktı. Burhanım 26 yaşında sacları dokulmuş şoke oldum. Erhan, Orhan, Ozlem ve bugune kadar hic gormediğim Kubra'mı karşımda gorunce inanamadım..." Ameliyatı gercekleştiren Op. Dr. Sait Edipsoy "Tıp her gecen gun gelişiyor. Tetkikler sonrasında hastanın once bir gozunu daha sonra daha kotu durumda olan ikinci gozunu ameliyat ettik. Şu an yuzde 30 gormeye başladı. Bu oran yuzde 50'ye ulaşabilecek. Goremeyen birisi icin bu oran onemli" dedi
KaynaK