Oncelikle merhaba. ben 16 yaşında lise oğrencisiyim. Birkac sorum olucak. oncelikle musluman olduğumu soylemeliyim. ama kafama takılan birkac sorum olucak. okuduğum okulda hatta sınıfımda bircok ateist yada agnostik duşunceye inanan arkadaşlarım var. Ve onlarla konuştum biraz.. onların sordukları sorulardan birkacı..

1 : Kuran yolundan gidilirse hidayete erileceği ve cennete gireceğimiz soyleniyor. fakat amazonlarda yaşayan kabileler yada onceki devirlerde yaşayan insanlar( taş devri,cilalı taş devri vb.) onlara neden bu imkan sunulmadı ?
bu soruyu din kulturu hocama sorduğumda beni geciştirdi..

ve benim sorduğum bi soru.. Kaderimiz biz doğmadan yazılıyor. ne zaman olceğimiz neler yaşayacağımız.. ancak sigara iciyorum. ve her sigara hayatımızdan 2.5 dakika goturuyor.. peki benim ne zaman olceğim doğmadan once belirlendiyse o zaman sigaranın ne etkisi var..

hayatta cok şanssız biriyim.. her anlamda.. ve ben hergun dua etmeme rağmen.. her namaz sonrası.. istediğim hic birşey olmuyor..

okuduğum bir kitap vardı. ZAR ADAM ( LUKE RHINEART ) bu kitabı bilen bilir. okuduktan sonra bayağı bi kafam karıştı..

Şu an kafam cok karışık.. Allah' a inanıyorum. ben bi muslumanım ama bu sorular gercekten kafamı karıştırıyor.