Ben ateist değilim dindar biride değilim , bazı gunler inanıyorum allaha bazı gunler inanmıyorum.Ama allahın yokluğuna inandığım gunler neden inanmadığımı soyleyeyim bakalım bana hak vericekmisiniz veya tezlerimi curutebilecekmisiniz?
Şimdi , allah yuce bir yaratıcı , herşeyi bilen , herkesten ustun , adaleti sağlayacak olan o.Peki boyle yuce bir yaratıcı neden insan diye birşey yaratıp , bize sormadan bizi dunyaya getirdi ve bunları yaparsanız cehenneme gidersiniz dedi , birisini mecburi olarak dunyaya gonderip kendisi almadığı bir sorumluluğu ona yuklemek allahın yuceliğine yakışırmı.İkincisi kuranın tanıdığı kabul ettiği dinler var , allah bu kadar yuce ise neden sadece bir kitap gondermedi ve her gonderdiği kitapta farklılıklar var.Son sorum ise şu kuranda zina yapana kırbac ve zina yapan evli kadını olene kadar bir odada kapalı tutmak cezaları var , bu cezaların allahın yuceliğinden ve affediciliğinden cok insanların cahilliğine yakın cezalar olmadığı soylenebilirmi?
Lutfen bana allah seni affetsin falan yazmayın , yazdıklarıma mantıklı cevaplar verebilecek arkadaşlar yazsın.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Allahı sorgulayan sorular?