arkadaşlar benim dua ve kabulu konusunda ciddi tereddutlerim var.hatta bazan bu konuyla ilgili kendi kendime sorduğum sorular beni fazlasıyla inancsızlığa surukluyor.nedenini kısaca ozetlemek istiyorum.ben kucuk yaştan beri namaza ve kurana yonlendirilerek buyudum.cevremde akrabalarımda hafızlar imamlar var.ama ibadetlerimi cok iyi yerine getirdim denemez.kucuk yaşta kuran okumayı oğrendim namaza başladım.burda beni kimse tanımadığı icin rahat anlatıyorum.meslek hayatıma başladıktan sonra herşey tersine dondu.kumara başladım.bunun yanlış olduğunu biliyordum ama bir turlu kendime hakim olamadım.kurtulmak icin dualar ettim yalvardım Allaha,dilek namazları kıldım ama olmadı kurtulamadım.bir muddet sonra ailem oğrendi ama onlarında beni icine duştuğum bu bataktan kurtaracak gucu yok.hani her yerde yazıyor okuyoruzya Allah duaları mutlaka kabul eder diye.madem Allah duları kabul eder benim dualarım neden kabul olmadı.şimdi belki daha hayırlısı olacak diyen arkadaşlar cıkacak.belki boylesi hayırlıdır diyenler cıkacak.bunun neresinde ne hayır aranır arkadaşlar.ben Allahtan bu bataktan kurtulmak yeniden eskisi gibi olmak icin yardım istedim dua ettim ama olmadı.her dua kabul olmaz diyen arkadaşlarda olacak.peki Allah kendisini inkar edenlere bile hatta kufur edenlere bile sayısız nimetler verirken yeniden kendisine yonelmek yeniden doğruyu bulmak yeniden dunyasını ve ahiretini kurtarmak isteyen birinin duasını neden kabul etmez.diyelimki ben şimdi bu halde olduğum icin dularım kabul olmuyor.peki Allahın firavunun duasını bile kabul ederek nil nehrini ters akıttığı gerceği nerde kaldı.Allah sadece kendisine tam manasıyla ibadet edenlerin duasınımı kabul ediyor.eğer oyleyse onun rahman ve rahim sıfatlarına ters değilmi bu.onun sonsuz merhametine ters değilmi bu.Allah sadece iyilerin rabbiyse kotuler kime gidecek.o zaman ne olursan ol gene gel inancı ne olacak.ben yanlış yaptım biliyorum.ama ben bu yanlıştan kurtulmak icin dualar ettim.şimdi kim bana diyebilir belki daha hayırlısı vardır.Allah kotulukten kurtulmak gunahtan kurtulmak istenilen duayı kabul etmezse hangi dua kabul olur.şimdi diyeceksinizki herşeyi sen kendi elinle yaptın.evet kendi elimle yaptım.o zaman benim daha cocuk yaşta tertemiz gunahsızken kuranı oğrenip namaz kılıp,Allahım bize dunya ve ahirette iyilikler ver bizi kotuluklerden ve haramlardan koru diye ettiğimiz dualar kabul olmadı.eğer olsaydı ben şimdi bu halde olmazdım.ha eğer kabul olmadıysa demekki ortalıkta dolaşıp duran bir iyilikle hayatı kurtulanlar bir duayla butun işleri yoluna girenlerin anlatıldığı hikayeler yalan.artık umut yok benim icin.iş maddi acıdan cıkmazlara girdi.ya haciz ha hapis.defalarca intihar etmeyi duşundum ama olmadı.hani hep derlerya Allah tan iyiyi guzeli isteyin.ben bu batağa duştukten sonra hep kurtulmak istedim.iyiyi guzeli istedim.ama olmadı.bu dinin merhamet dini olduğuna gozlerimiz yaşararak inandık değilmi.ama caresizce hep daha iyi olmak isterken kotuluklere suruklenirken merhamet bekleyen birinin duaları neden kabul olmadı.ben kendi cabamla kendi acizliğimle maddi manevi bu işin icinden cıkamayağımı ağlayarak yalvararak itiraf ettim rabbime.ondan yardım istedim.ama olmadı.şimdi yarın sabaha bile canlı cıkmak istemeyen birisi olarak yazıyorum bunları.belki yazdıklarımı sacma bulacaksınız ama benim duştuğum durumu yaşamayanlar anlayamazlar beni.bu yazıyı artık hicbir umudum kalmadığı icin bunları anlatacak kimsem olmadığı icin yazdım buraya.herkes hakkını helal etsin.vaktinizi aldım.