Allah ile Tanrı kelimelerinin arasındaki fark nedir?

Bu konuyu acma nedeni: İnsanların garip duşunceleri olması ve ceşitli saplantılar

Amac: Doğruyu bulmak...

Oncelikle Bu konudaki fikrimi belirteyim... Sonra yorumlarınızı bekliyorum... (Mumkunse alıntı yazı yapmayın. Fikrinizi belirtmeniz daha guzel olacak)

"Tengri" -> "Tanrı" Turkce bir kelime...
Yabancılar "Tanrı" kelimesini kullanmıyorlar değil mi?
sadece Turkce konuşanlar bu kelimeyi kullanıyorlar. Bizim şu anda yazdığımız konu başka hangi ulkede var? Turkce konuşan ulkeler dışında yok!

Mesela ben başka dilleri konuştuğum zaman "Tanrı" Kelimesini hic kullanmıyorum. O dillerde yok...
Bir kac dilde de ornek verirsek
Arapca : Allah, rab (Kur'an-ı Kerim'de 99 isim var)
Turkce: Tanrı
İngilizce: God
Yunanca: θεός
vietnamca: chúa
ispanyolca: dios
portekizce: Deus
vs..
....

Ama bu Yuce Yaratıcıya verilen isimler kulturel farklılıklardan dolayı değişik anlamlar yuklenmiş olabilir. Bunda inancın etkisi cok tabiki ...

Bence;
İnsanlarımızın televizyonda ki yabancı oğe ve kultur unsurlarını cok fazla olması nedeniyle
bazı konularda hassaslaşmış olabilirler. Yuce yaratan "Allah" kelimesini tanrı olarak cevrilmiş. İnsanımız coğu yabancı film, dizi, belgesel, program vb tv urunlerini izlemiştir. Bu izlediklerini kendi kultur ve inancıyla karşılaştırır. İnancını karşılaştırdığında ise hristiyanların veya diğer dinlerin inancını kabul etmez. Kendi inancıyla tamamen ters. Cunku; Muslumanlar hristiyanlığın ve diğer dinlerin bozulmuş bir inanc sistemine sahip olduğunu kabul ettiği icin onların taptıkları "ilah"a inanmak ve tapmak tamamen ters gibi geliyor. Bunda tamamen haklılar cunku inanc kalpten gecer. Kalpler iman etmedikce; gercek bir imana sahip olduğunuz sayılmaz.
Hal boyle olunca "Tanrı" kelimesi gunah kecisi gibi suclanıyor. Hristiyanların ya da diğer inanclara inananların inandığına da ben inanamam. Benim taptığım inandığım "tanrı" değil "ALLAH"tır sonucu ortaya cıkıyor.

Bu sonuca gore;
Hristiyanlar, museviler ve diğer dindekiler başka bir yaratıcıya ibadet ettikleri orataya cıkıyor.
Yani islamiyetten onceki Atalarımız başka bir yaratıcıya mı inanıyorlardı?

SİZCE DOĞRUSU NEDİR?