Bizler İslam ı Rabbin emrettiği şekliyle Kur’anı rehber alarak yaşamadığımız ve ondan uzak beşerin oğretisiyle yaşadığımız icin, hala putperest devrinden kalma inanclarımızı farkında olmadan bakın nasıl devam ettiriyoruz. Aşağıdaki vereceğim orneği lutfen iyice duşununuz, eğer kur’an gercekleri ile iman eden bir toplum olsak, her sorunumuz da ona danışmayı adet edinsek, yaptığımız bu hatayı goz gore gore yapmaya devam eder miyiz?
Aşağıda sizlere bazı ayetleri yazacağım. Peygamberimiz devrinde ve daha onceki donemlerde putperest toplumun yaptığı ve inandığı bazı yanlışları, hataları Rabbim kur’an da bakın nasıl ikaz ediyor ve uyarıyor bizleri, once onları gorelim.
İsra 40:Rabbiniz, oğulları secip size ozguledi de kendisi meleklerden kızlar mı edindi? Gercekten siz cok dehşet verici bir soz soyluyorsunuz.
Saffat 150:Yoksa biz, melekleri, bunların tanıklık ettikleri bir sırada, dişiler olarak mı yarattık.
Zuhruf 19: Rahman'ın kulları olan melekleri, dişiler saydılar. Onların yaratılışına tanık mıydılar? Tanıklıkları yazılacak ve sorguya cekilecekler
Necm 27: O Âhirete inanmayanlar, meleklere mutlaka dişilerin adlarını takarlar.
Peygamberimizin yaşadığı donemde de inanılan en buyuk yanlış, meleklerin dişi olduğu inancıydı. Rahman asla boyle bir bilgiyi gonderdiği kitaplarda soylememesi ne rağmen, toplum melekler konusunda yaptığı resimlerde, kendince meleklere koydukları isimleri, hatta kendi toplumunda kız cocuklarına koyduğu isimlerde bile melek isimleri koyarak melekleri dişi kabul ediyorlarmış. Rabbimde dikkat edin ayetlere bu inanca cok kızıyor ve tanıklıkları yazılacak ve hesaba cekileceklerdir diyor. Cunku ben hicbir zaman boyle bir acıklama yapmadım diye de bizleri uyarıyor Kur’an da. Necm suresi 27. ayette ise bakın ne diyor; Ahirete inanmayanlar meleklere dişilerin adını takarlar. Burada ne anlatmak istiyor Rabbim, bence cok iyi duşunmeliyiz.
Yeri gelmişken şunu soylemeliyim ki, putperestler putlara yaratıcı yani Allah olarak tapmıyor, bu putları Allaha yakınlaştıracak onların gunahlarını affettirecek, şefaatciler olarak goruyorlardı. Lutfen şimdi duşunelim, acaba gunumuzde farkında olmadan hala bu yanlışları yapmıyor muyuz dersiniz? Bizler hala melek resmettiğimizde bir kadın resmiyle bunu gostermiyor muyuz? Siz hic kanatlı olarak resmedilen bir erkek melek resmi gordunuz mu? Demek ki bizler hala putperest devrinin inanclarına oyle devam ediyoruz ki farkında bile değiliz. Şimdi sizlere sormak isterim, cocuklarımıza isim takmak istediğimizde, acaba hangimiz erkek evladına melek ismi takmayı duşundu ve taktı? Sanırım hicbirimiz. Cunku hala melek dediğimizde bir dişi olgusu kafamıza, benliğimize oyle yerleşmiş ki, melek dediğimizde aklımıza dişi geliyor, Allah bizleri affetsin. Cevremize bakın melek isminde bircok kadın ismi vardır, ama hic birimiz erkek ismi olarak melek ismini duşunmeyiz bile. Duşunebiliyor musunuz yaşadığımız, inandığımız yanlışlar genlerimize işlemiş, ama Kur’an la bağlantı kuramadığımız icin, bu yanlışı benliğimizden silememişiz, atamamışız. Bu yanlış bizlere ibret olmalı. İbret olmalı ki gunumuzde inandığımız yanlışların farkına varmak icin, artık Kur’an ile cok sıkı bir bağ kuralım. Bunun icinde onu cok iyi anlayarak okumalı ve yanlışlardan bu şekilde kurtulmalıyız.
Şimdi de bu ornekten nasıl bir ders cıkarmalıyız onu duşunelim. Rabbim ben sizlere meleklerin cinsiyeti konusunda, gonderdiğim kitaplar icinde asla boyle bir bilgi vermediğim halde, sizler kendi kafanızdan yalanlar uydurdunuz ve uydurduğunuz bu yalanlara daha sonrada kendiniz inandınız diyor ve sonunda bu yalanlarınızdan SORGUYA CEKİLECEKSİNİZ diye de acıklık getiriyor. Biran duşunelim acaba, rabbim kendi katından acıklamadığı, bilmediğimiz konularda bizler konuşmuyor muyuz? Sizler bunu duşunurken ben bu konularda yani Kur’anın acıklamadığı konularda konuşmamızın ne kadar buyuk bir gunah olduğunu bizlere hatırlatan ayeti once sizlere aktarmak istiyorum.
Araf 33; De ki: Rabbim ancak acık ve gizli kotulukleri, gunahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hicbir delil indirmediği bir şeyi, Allah'a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri soylemenizi haram kılmıştır.
Yukarıdaki ayeti okuyan aklını kullanan her insan şunu anlayacaktır; Rabbin Kur’anda acıklamadığı yani hicbir delil indirmediği bahsetmediği, izah etmediği, Allah ve onun katından acıklanmayan konularda konuşmamızı HARAM kıldığını anlayacaktır.
Peki, bizler Rabbin bu ayetini bu emrini biliyor da, bu direktifine uyuyor muyuz? Eğer uymuş olsaydık gunumuzde yaşadığımız İslam ın hurafelerle dolmasına musaade etmezdik. Bugun televizyonlara cıkan dinden bahsettiğini soyleyen, masalcı amcaları bir hatırlayın lutfen. Bizlere dinden, Allahtan bahsettiğini soyleyen bircok masalcı amca rabbin hic bahsetmediği, acıklamadığı hatta kendi katından soz etmediği onca konular hakkında ne kadar detaylı bilgiler verdiğini bir duşunun. İşte bunlar Rabbin soylediği sucu işleyip, HARAMI TIKA BASA YİYENLERDİR. Bu kısmı cok iyi duşunmenizi rica edeceğim sizlerden. Rahman benim acıklamadığım konularda konuşmanızı ve bunlara inanmanızı HARAM kılıyorum diyerek, bunun cok buyuk bir gunah olduğunu soyluyor. Allah haram kelimesini kur’an da cok ozel durumlarda kullanmıştır. Rabbim bizlere buyuk gunahlar işlemezseniz diğer gunahlarınızı orterim diyor. Bu durumda haram sozuyle işlediğimiz buyuk gunahları tıka basa yersek, nasıl affetsin Rabbim bizleri? Elbette bunu Yuceler Yucesi Rabbim bilir.
Bakın sizlere birkac ornek vermek istiyorum. Rabbin acıklamadığı konulara iman ederseniz, domuz etini, leşi bilerek yediğimizde alacağımız gunah kadar gunaha giriyoruz, cunku aynı sozu kullanıyor Rabbim HARAM kılınmıştır diyor, Faizi bilerek yemiş gibi suc işleyenle aynı gunaha giriyoruz, evlenmemizin yasaklandığı şu kişilerle evlendiğimizde girdiğimiz gunahta alacağımız sucun aynısına sahip oluyoruz,( Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları…..) Zina eden bir insanın girdiği gunahla aynı sucu işliyoruz. Sizlere sormak isterim acaba bu gunahları işlemek isteyen ya da bu gunahları işleyenle aynı kefeye konmak isteyen bir insan var mı aramızda? Elbette yoktur, Allah bu gunahları işlemekten bizleri korusun inşallah. İşte sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum. Rabbin Kur’anda acıklamadığı konulara inanmak ve onları soylemek, anlatmak Rabbim tarafından HARAM kılınmıştır.
Allah verdiği orneklerle bizlere doğru yolu gosterir, bizler Rabbin rehberini okuyup anlamaya calışırsak, onun orneklerinden ibretler alırsak, en doğru yolda gideceğimizden şuphemiz olmayacaktır. Sorunlarımızı ve kafamıza takılan soruları, Kur’ana soralım, ona danışalım onu anlamak icin bolca okuyorsak bizlere aradığımız cevabı mutlaka verecektir. Eğer sorularımızın cevabını beşerin kitaplarından arıyorsak, bu cevabın doğruluğundan kimse emin olamaz. Bize soylenenleri lutfen hemen kabul etmeyelim ve rehbere danışalım onunla karşılaştıralım. Rabbim sizler icin bu kitabı REHBER olsun diye indirdim diyorsa, bu kitap anlaşılması zor bir kitap asla olamaz bunu unutmayalım. Rabbim bizlerin Kur’anın ipine sarılmasını istiyor da, bu kitapta her şeyden nice ornekleri değişik ifadelerle verdim diyorsa, bu kitap ta her şey yok diyenlere lutfen artık kanmayalım. Gunumuzde bizlere oğretilenleri kur’an da bulamadığımız da, bunların Rabbin emri olmadığını artık anlayalım. Rahman bu kitaptan sizleri hesaba cekeceğim diyorsa, artık beşerin uydurmalarına değil, RAHMANA İNANALIM. O, sizleri bu kitaptan sorgu suale cekeceğim diyorsa, sizce hesap gunu başka kitaplardan, kur’anın acıklamadığı bilgilerden de hesaba ceker mi?Artık akılımızı kullananlım, başkalarının aklıyla değil kendi aklımızla iman edelim. Bakın Allah aklını kullanmayanlara ne diyor?
Enfal 22: Cunku yeryuzunde debelenenlerin Allah katında en kotusu, akıllarını işletmeyen sağır-dilsizlerdir.
Yukarıdaki sağır ve dilsizler den elbette bir başka ayetinde soylediği, Onlar rabbin ayetlerine hem kor hem de sağırlardır benzetmesinden ne demek istediğini cok iyi anlıyoruz. Allah Kur’an gerceklerini acıkca goren kulları arasına bizleri alması dileklerimle. SAYGILARIMLA Haluk GUMUŞTABAK
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Bİzler kur'ani rehber alan bİr toplummuyuz?