Oncelikle selamun aleykum abilerim kardeşlerim, benim yaşım 14, yaşımın getirdiği bazı sorunlar var kafamda geceleri surekli uyurken aklıma geliyor cozmeye calısıyorum bunların coğuna saolsun burdaki abilerim arkadaşlarım sayesınde cevap bulabiliyorum soracagım sorulardan birisi de bu arkadaşlar biz butun bu imanlarımızı Allahın takdirini kazanmak icin mi yapıyoruz cennet icin mi? eğer gunah bi noktaya değindiysem cok ozur dilerim konuyu kitleyebilirsiniz ama bu soruyu aklımdan alamıyorum Allah bize cenneti vermekle odullendirmeseydi acaba hala iman edebilir miydik ?(ki cenneti vaadetmesine rağmen ne kadar iman ediyoruz orası ayrı)Ben bu soruyu kendime binlerce kez sordum.5 vakit namaz kılmasamda okulun olmadıgı cumalara, bayram namazlarına giderim orucumuda tutarım.Eğer ben bunları cennet icin yapıyorsam Allah'ın gozunde kuculmez miyim? Ama cevreme de bakıyorum tabi kotu zan olarak değerlendirmeyin ama bir cok kişide bunları cennet icin yapıyor gibi gozukuyor.Ben inanmıyorum ki tum muslumanlar Allahın takdirini kazanmak icin ibadet ediyor.sizin bu konudaki duşuncelerınızı yorumlarınızı alırsam kafama takılan bu soruya cozum bulmuş olcam Allah razı olsun hepinize şimdiden.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Butun bunlar cennet icin mi ?