Ureme Hucrelerİnİn Gelİşİmİ
Teknolojik aletler ureten bir fabrikada urunlerin oluşturulması aşamasında bircok robot makineden faydalanılır. Bu makinelerin tum faaliyet programları, işletim sistemleri, teknik destek birimleri, kısaca uretim boyunca ihtiyac duyulabilecek her turlu uretim bilgileri, o fabrikanın kontrol merkezinde bulunur. Burası, uretim, kalite kontrol, hasar giderme gibi aşamalarda kullanılan tum bilgilerin depolandığı bir banka gibidir. Dunyanın en ileri ve karmaşık yapısı olan insan vucudunu da boyle bir fabrikaya benzetirsek, bu fabrikanın işlevlerini devam ettirebilmesi icin gereken bilginin tumunun hucrelerin cekirdeğindeki DNA molekulunde saklı olduğunu soyleyebiliriz.

Yukarıda DNA'nın kromozom icinde nasıl depolandığı goruluyor. İnsanla ilgili butun bilgilerin saklandığı DNA vucudumuzdaki yaklaşık 100 trilyon hucrenin her birinin cekirdeğinde bulunur. DNA'daki tasarım Allah'ın kusursuz yaratışının en guzel orneklerindendir.
DNA vucudumuzdaki yaklaşık 100 trilyon hucrenin her birinin cekirdeğinde bulunur. Hucrenin ortalama capının 10 mikron (mikron: milimetrenin binde biri) olduğu gozonune alınırsa DNA'nın ne kadar kucuk bir alanda ne kadar buyuk bir bilgiyi depoladığı daha iyi anlaşılabilir.
Canlının yaşamını bir plan ve program icinde devam ettirmesini sağlayan DNA'yı bir ansiklopedi olarak duşunursek, bu ansiklopedinin ciltleri de kromozomlardır.
Kromozom ciltlerinin DNA molekulunde ciftler halinde yer alması cok onemlidir. Her insanın yaratılış aşamasında bu cift kromozom ciltlerinin yarısı anneden diğer yarısı ise babadan gelmektedir. Anneden gelen 23 kromozom ve babadan gelen 23 kromozom birbirinin ciftidir. Yani her insanın hucre cekirdeğindeki 46 kromozom aslında 23 ciftten oluşmaktadır. Sadece 23. kromozomun ozel bir durumu vardır. 23. kromozom genelde X veya Y işaretiyle gosterilir. Erkeklerde 23. kromozomun ciftlerinin biri X diğeri de Y kromozomudur. Kadınlarda ise 23. kromozom X kromozomunun cift halinde bulunmasından oluşur.

Bu sorunun cevabı cok onemli bir yaratılış mucizesini gozler onune sermektedir.