Bu konu hakkında derinlemesine araştırma yapılmış ve durumun soylendiği gibi 9 veya 6 yaşla alakası olmadığına dair tonla kanıt bulunmuştur.evlenme yaşının ceşitli kanıtlara gore en az 17 ve hatta buyuk ihtimalle 19 olduğu ceşitli kanıtlar vermektedir.
şimdi HAZRETİ ALLAH CELLE CELALUH bize derki
Bismillah:
Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak icin o haberin doğruluğunu araştırın.
49.sure Hucurat Suresi ayet 5
http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#49:5
evet soylenen her yalana inanmayın.yalanı ekmek yemek yapmış inancsızlar var ortalıkta geziniyor hatta muslumanım,muslumandım diyede 2 yuzluluk yapanlarıda var.(boyle hareket etmeyen inancsızlara sozum yok)
gıybet ( başkası orada yokken onu cekiştirmek,laf taşıyıcılık),dedikodu,iftiracılık,yalancılıkda yapmayın buyurur.etikte,ahlakta ,insasnlıkta bunları soyler.ancak cirkin beyinli insanlar bunu uydurmuştır.hristiyan misyonerler gibi.yine kotu niyetli kimselerde bunu kullanırlar.
soyletilerin dayanağı PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V hadisi değildir aynı zamanda bu sahih olmayan iftira niteliğindeki rivayet AYŞE VALİDEMİZİN R.A sozu olduğu soyleniyor guya :
Hz Aişe (rah) şoyle anlatır:
Resulullah (as) beni altı yaşımda iken nikÂh etti Dokuz yaşına geldiğimde ise benimle zifafa girdi Aişe (rah) sozlerine devamla: Medine'ye geldik ve ben bir ay sıtmaya tutuldumBu sebeple saclarım dokulmuştu Sonra tekrar saclarım buyuyerek omuzlarıma kadar indi Bir defasında arkadaşlarımla birlikte tahtaravalli oynuyordum Derken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni cağırdı Hemen yanına vardım Beni ne yapacağını bilmiyordum Annem elimden tuttu ve beni evin kapısı onunde durdurdu Bende yorgunluktan dolayı "heh, heh" diye soluyordum Nihayet kendime gelmiş, rahat nefes almaya başlamıştım Sonra Ummu Ruman beni bir odaya aldı Bir de ne goreyim Ensar'dan bir takım kadınların huzurundayım Bu kadınlar: Hayırlı, uğurlu ve mubarek olsun dediler Ummu Ruman, beni onlara teslim etti Kadınlar başımı yıkayıp bana ceki duzen verdiler Kuşluk vakti Resulullah ansızın cıka geldi En sonunda kadınlar beni ona teslim ettiler
Sahih-i Muslim'deki hadis numarası: 2547
bu argumanı kullanarak kotu niyetli kişiler durmadan PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEMİN bazı cinsi zaafiyetler sahibi olduğunu iddia ederler.daha kotusunude soylerler ve hatta bazılarının inancsızlığının temelide buna dayanır.dininizi onlardan sorarsanız tabiki kotu şeyler soyleyeceklerdir..siz islamı guvenilir, islam alimlerine sormalısınız
sorularlaislamiyet.com'da
dinimizislam.com'da
islam alimi Profosor ve Docentler bunun gibi islami konulara cevap vermekteler..onları bırakıpta inancsızları dinlerseniz yanlıştan başka bir şey oğrenemezsiniz.bu konu ile ilgili kanıtlarınıda aşağıda size sunacağım.
şimdi once olayı mantıken bir değerlendirmeye tabi tutalım.aklımıza soralım.
1.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ilk evliliğini HAZRETİ HATİCE VALİDEMİZ RADIYALLAHU ANH'A ile yapmıştır peki bu evliliği yaptığında kac yaşındadır 25.. şimdi mantıken karşı cinse aşırı duşkunkluğu olan birisi ki o zamanlarada erken yaşta evlenmenin adet olduğu arabistanda neden bu yaşı beklesin?. hatta gunumuzden cok değil 15,20 yıl oncesi turkiye geneli ile kıyaslanacak olursa gec bir evlenme yaşı olan 25'i nasıl ve neden beklemiştir?
2.dikkat ediniz islam tarihi kaynaklarında PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN S.A.V HAZRETİ AYŞE R.A VALİDEMİZİ istetirken aynı zamanda dul bir hanım olan Sevdeyi istetitği sabittir.
diğer yandanda en yakın arkadaşı olan HAZRETİ EBU BEKİR R.A(HAZRETİ AYŞE'NİN babası'na) haber gonderir.sonucta HAZRETİ AYŞE VALİDEMİZ RADIYALLAHU ANH'A ile evlenir buda onun 2 yerine tek hanım tercihini ortaya koymaktadır(HAZRETİ HATİCE R.A orneğinde olduğu gibi).nasıl bir zaafiyet sahibi 2 yerine tek hanım tercih eder?
PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V en yakın dostu kendisini en iyi tanıyan kişi EBU BEKİR EFENDİMİZDİR R.A nasıl bir baba kızını durust ve ahlak sahibi olmayan birine verir.
ayrıca Sevdenin dul bir bayan oluşuda dikkat edilmesi gereken bir husustur.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM kendisine yoneltilen yalan ve iftira dolu suclamalarda olduğu gibi cok genc bir bayan arıyorsa ne diye bir dulada haber gondermiştir?
3.hadisin sahih olmadığına sadece bir hikaye olduğuna en carpıcı ornek HAZRETİ AYŞE RADUYALLAHU ANHA'NIN nikahlanmadan PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V ile yalnız bırakılmasıdır[argumanda beni HAZRETİ RASUL SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEME teslim ettiler diyor ya guya munasebet mansında gibi bir uslupla HAZRETİ AYŞE RADIYALLAHU ANHA)
ki bu bir kere HAZRETİ ALLAH CELLE CELALUH'UN Hukumlerine terstir.boyle bir şey asla olamaz.oyle bir şey olsa etrafındakiler sen bize bunca sene zina etmeyin dedin şimdi ne yaptın biz bunun icinmi canımızı ortaya koyduk demezlermi(hicret zamanı en zorlu gunler insanlar başlarını koymuşlar bu yola.PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM omru boyunca İSLAMİ cizgiden asla ayrılmamıştır.yoksa etrafındakiler dağılır giderdi biz senin gibi bir yalancı icin mi bunlara katlanıyoruz diyerek.
4.Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının buyuk olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki: “Esma yuz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş kucuk olduğuna gore, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den once Cubeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek cağda bir kızdı.” (Hatemu’l Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)
cariyelik ve bu konu ile ilgili detaylı bilgiler burada ayrıca başka sorularınız da varsa buraya sorabilirsiniz.
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...asindaydi.html
http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...aiz-midir.html
ALLAHU ALEM (HAZRETİ ALLAH C.C en doğrusunu bilir)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Peygamber Efendimizin S.a.v İle Ayşe Validemiz'in R.a Evlenme yaşı