Oncelikle merhaba. Bundan 1 ya da 1,5 ay once Muslumanlığı bıraktım. Cunku Muslumanlık hakkında oğrendiklerim beni şok etti. Bende her şeyi araştırdım. Yoğun olarak inandım butun bilgilere. Yalnız 3 gunden beridir bildiklerimden şuphe etmekteyim.

" Hz. Muhammed'in 9 yaşında ki kızla evlenmesi. "
Bir evlilik turu olabilir bu o zamanlara ait. Muhammed'in bir suru karısı vardı cunku.
" Kur-an'da Kafileri oldurunuz yazması "
Cevirilerde hata olabilir bilinemez. Hangisi doğru, hangisi yanlış.

Sırf Kur-an'ı doğru bicimde okumak icin Arapca oğreneceğim. Okumasını biliyorum ama Turkce anlamlarını bilmiyorum. Bunun gibi bir cok ayet var.

İnanmadığım zamanlar Allah'a kufurler ettim kendimce. Evet kınıcaksınız belkide ama durum boyle. Pişmanlık geciriyorum. 7 Yaşımdan beri Muslumandım. Ama bir şuphe hepsini dağıttı diyebilirim. Hepsi 1 şupheden geliyor. Ya da pek cok şupheden.

Bunlar internetten bulduğum şupheler ;

1- Allahın gucleri sınırsız her şeyi yaratabiliyor her şeyi goruyor biliyor, ama nedense insanları yaratıyor ve onları test etme ihtiyacı duyuyor sebep?
2- Muslumanlık dini icin en guzel din barışcıl din deniyor ancak,o kadar başarısız bir din ki insanları ibadet ettirmek inandırmak icin buldukları tek care onları korkutmak,yok carpılırsın yok yanarsın, kuranda yazıyor hırsızlık yapanın eli kesilir, dinden donmenin cezası olumdur, hırsızlık yuzunden elin kesilmesi ve inancını değiştirdiğin icin olum ha? " Dediğim gibi bu bir yanlış cevirme olabilir ama acıklayınız "
3- Muslumanlar cennete gidecek deniyor, islam en guzel din deniyor, ancak islami ulkelere bakıyorsunuz hepsi ilkel, geri kalmıs, insanları oldurerek ceza veren mi ararsın, tecavuz edilen kadını namusu kirlendi diyipte gomen mi ararsın, ancak diğer avrupa ulkelerine bakıyorsunuz bunlardan eser yok, gayet modernler, yahu nasıl oluyorda en iyi dini benimsemişler geri kalıyor ilkel oluyor ?
4- Kur-an' da şeytanla ilgili yazılanlara bakın, nasıl oluyorda şeytan herşeyi goren bilen Allah'tan gizli iş cevirebiliyor? boyle birşey mumkun olabilir mi ?
" Belki Allah test etmek istemiştir Adem ile Havvayı buna bir şey demeyelim ama yazmadan da olmaz. "
5- Hadi diyelim en iyi din, geldik 21. yuzyıla, kac insan namaz kılabiliyor? bu farz değilmiydi(Allah'ın emri) o zaman hepsi yanacak, cunku hicbiri Allah'ın emirlerini yerine getiremiyor, zaten getiremez de, gunumuz şartlarında insan nasıl bir iş ortamında 5 vakit namaz kılabilir ?

Bu da benim duşuncelerim;

1- Turkiye'de doğduk ve Musluman olduk. Eğer yabancı ulkede doğsaydık yani İngiltere veyahut Avrupa ulkelerinde Hristiyan olacaktık. İsrail'de doğsaydık Yahudi olacaktık. Hindistan'da doğsaydık Hindu olacaktık. Cunku cevremize bakarak oluyoruz her şeyi doğuştan. Ama Turkiyedeyiz ve Muslumanız. Bu bizim şansımız Muslumanlığı biliyoruz ama elin Afrikalısı nerden bilsin ? değil teknoloji yiyecek doğru duzgun yiyecekleri yok. Maalesef onların sucu ne peki ? zaten dunya da azap cekmişler birde cehennem'de mi cekecekler ? yani biz annemize, babamıza ve cevremize bakarak Musluman oluyor diğer ulkelerde olsak o dinlere sahip olacaktık. Her dinde bir cennet gosterilir. Mecbur o cennet icin o dine mensup olacaktık. Bu islam dininde doğmuş olanlar icin bir şans değil mi ?

2- Cennetten devam edeyim. Kim Allah icin ibadet ediyor ki ? her Musluman demeyim de coğunlukla Muslumanlar sırf Sevap icin yani cennete gitmek icin ibadet ediyorlar. Zaten Allah'a saygı duyduğundan ibadet et, elbet cennete gidersin oyle değil mi ? peki niye boyle değil ? niye menfaat soz konusu ?

3- Hz. Muhammed'in daha onceleri geleceği soylenmiştir ve bir yerinde ( tam olarak hatırlamıyorum ) bir iz olacağı soyleniyordu. Peki o secilmiş bir insan değil mi ? yani onun elinde olan bir şey değil iyi olmak. Onun dunyada ki yaratılış amacı Peygamber olup bizi dinine cekmek değil mi ? peki cennete gidecek kişi yine o . Ama Allah hem onu secip hem Cennete ilk girecek kişi yapıyor. Bunlar baya bir şuphe uyandırıyor.
4- Hz Adem ile Havva Cennette yaşıyorlardı. Şeytan gelip yasak olan meyveyi yemelerini soyledi. Yediler ve Cennetten kovuldular. Sonra Dunyaya gelip Allah'a tovbe ettiler . Allah kabul edip onları buluşturdu ve coluk cocuk yapıp, Şeytan ile bir yarışa girin dedi. Peki bu yarışın sorumlusu Hz Adem ile Havva değil mi ? bunun sorumlusu biz niye olalım.

5- Hepsinden başka olarak Şeytan'la bizi yarıştırması biraz sacma değil mi ? tamam yaratılış amacımız bu olabilir, ama Allah her şeyi bilir kıyametin kopacağı gune kadar yani kimin kazanacağını iyi bilir bu savaşı. Ama neden yapsın ki ? belki farklı biliyorumdur. Doğrusunu siz soyleyiniz.

Bu sorularıma aydınlık getirirseniz Musluman olacağım ve bundan sonra hic bir şupheye duşmeyeceğim.

Televizyonda gorduğum bir hadis ile kapatacağım " Kim ummetimin fesada uğradığı bir zamanda benim sunnetime yapışırsa ona yuz şehit sevabı verilir. " Sevap demeyelim de Allah'ın rızasını alacaksınız bundan onemlisi ne ki ?