1-HAZRET-İ MEHDİ İNECEK
kıyamet kopmadan once Allahu teala benim evladımdan birini yaratır ki ismi benim ismim gibi babasının ismi benim babamın ismi gibi olur ondan once dunya zulumle dolu iken onun zamanında adaletle dolar (Tirmizi)
mehdinin başının hizasında bir bulut olacak buluttan bir melek Bu mehdidir sozunu dinleyin diyecektir (Ebu Nuaym)
2-DECCAL GELECEK
deccal cıkar tanrı yani Allah olduğunu soyler onun allahlığına inanan kafir olur (İ.E. Şeybe)
3-HAZRET-İ İSA GOKTEN İNECEK
Allahın Resulu Meryem oğlu isayı oldurduk dedikleri icin Yahudileri lanetledik Onlar İsayı oldurmediler , asmadılar da Odurulen kendilerine isa gibi gosterildi (Nisa 157)
Hazret-i isa goğe kaldırılmıştır (Nisa 158)
İsa adil bir hakem olarak gokten inecek hacı kıracak (hiristiyanlığı kaldırıcak) Domuzu oldurecek (domuz etini yasaklayacak) islamdan başka her şeyi yasaklayacaktır (Buhari , Muslim , Ebu Davut , Tirmizi , İbni Ebi Şeybe)
İsa inince her yerde şukun emniyet meydana gelir. Oyle ki aslanla deve , kurtla kuzu serbestce dolaşır cocuklar yılanlarla oynar (Ebu Davud)
4-DABBET-UL-ARZ CIKACAK
Dabbet-ul-arz musanın asası ile Muslumana ve Mumine dokunur alnında Cennetlik yazar yuzu nurlanır. Kafire Suleyma'nın muhru ile vurur Cehennemlik yazılır yuzu simsiyah olur (tirmizi)
5-YECUC VE MECUC CIKACAK
Yecuc ve Mecuc set yıkılıp her tepeden akın ederler (Enbiya 96)
Yecuc ve Mecuc kıyametin ilk buyuk alametidir (İbni Cerir)
6-DUMAN CIKACAK
Gokten bir duman cıkacağı gunu gozetle! (Duhan 10)
Dumanın tesiri muslumana hic bir şey hissetirmez mumine nezle gbi gelir Kafire cok şiddetlidir (Ebu Davud)
7-GUNEŞ BATIDAN DOĞACAK
Guneş batıdan doğmadıkca kıyamet kopmaz O zaman herkes iman eder ama imanı fayda vermez (Buhari , Muslim)
Rabbinin bazı ayetleri (alametleri) geldiği gun once iman etmemiş veya imanından bir hayır kazanmamış kimseye o gunku imanı fayda vermez (Enam 158)
8-ATEŞ CIKACAK
Hicazdan cıkan ateş Basradaki develerin boyunu aydınlatır (Muslim)
9-YER BATMASI GORULECEK
Doğu Batı ve Ceziret-ul Arabda yer batışı gorulucek (Muslim , Ebu Davut , Tirmizi , İbni Mace)
10-KABE YIKILACAK
Bir Habeşli Kabeyi tahrip edecektir Onu şu anda siyah elleri ile Kabenin taşlarını bir bir soker halde goruyorum (Buhari , Muslim)
hadislerde belirtildiği gibi bu on alametin cıkacağı bildirilmiştir
ALLAHIN DEDİĞİ OLUR
alıntıdır
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- kıyametin 10 buyuk alameti