Evet mumin kardeslerim, boyle bir konu acmayi gerek gordum cunku artik Ahir zaman hadiselerinin yasandigi bir donemdeyiz, burada kiyamet alametlerini cozumlemeye ve anlamaya calisalim ama bu konuda hararetli tartismalardan kacinalim, oncelikle Kur'an da gecen kiyamet alametlerine bir goz gezdirelim:
1-Enbiya 96-97: Yecuc ve Mecuc’un onu acıldığı zaman onlar her tepeden akın ederler.
Gercek olan vaat yaklaşmıştır. İnkar edenlerin gozleri birden donup kalmıştır. “ Vay başımıza! Biz bundan gafil bulunuyorduk. Hayır, biz zalimlerdik. ”
2-Neml 82: O soz başlarına geldiği zaman onlara yerden bir Dabbe cıkarırız. O da insanların bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını soyler.

3-Kamer 1: Kiyamet yaklasti, Ay yarildi.

4-Saff 8: İstiyorlar ki Allahın nûrunu ağızlariyle sondursunler, Allah ise nûrunu tamamlıyacaktır, isterse kÂfirler hoşlanmasınlar

Hadislerde rivayet edilen kiyamet alametlerini de konusmak lazim tabi ama polemik ciksin istemiyorum cunku bazi arkadaslarimiizn hadislere karsi onyargi ve hassasiyetleri vardir ama bu ayetleri tefekkur edebilirsek hadisleri de kavrayabilecegimizeinaniyorum