AKLİ İSPATTIR ARKADAŞLAR İSLAMDA TEORİ YOK İSPAT VAR
(BİZ ATMIYORUZ İSPAT EDİYORUZ)
Hidayeti(İmanı) Ancak Cenabı Allah(CC) Nasip Eder.Herkez Herşeyi Goremez Bakmak Ve Gormek Farklı Şeylerdir.İnanmak İstemeyeni Kimse İnandıramaz.
Medenilere Galebe İkna İledir
Goster bana atomu? gormedik.muhterem cemeat var mı atomu goren? yok ama adam diyorki kim gitti obur tarafa giden gelseydi babam gelirdi diyor?
halbuki hersene 1 bahar gidiyor geliyor papatya ben gittim,agac,vs tum nebatat,hayvanat geldim diyor.oluyor baharda tekrar diriliyor.Tum nebatat,hayvanat bağrıyor inkarcıya.Biz gittik geldik sende gidip gelceksin diye bağrıyor.O istiyor ki gitsin gelsin sen kucuk bir buğday dikiyorsun kucucukmu geliyor hayır kocaman bir başak geliyor.cennetse zaten gelmez buraya cehennemse zaten yakalandı gelemez.Ama bak biz ilmi kabul ediyoruz.demiyoruz atom,proton var mı diye ben gormedim ama gorenler proflar var diyor.eee 124 milyon asviya, evliya ahiret var diyor.Gormesen bile gorenleri gormesi Gormek anlamına gelir.Ben amerikayı gormedim ama gidenler gorenler var diyor.Bu ornekler cogaltılabilir vs. işde sizinde allah(CC), hadislere kurana,peygamberlere inanmanız buna benzer.. Bu konuda inkar eden varsa ilzam ederim allah(CC) izniyle akli ispattır.akıl anlarsa kalp inkar etmez.
Mehmet Akif'in: ''Doğrudan doğruya Kur'an'dan alarak İlhÂmı Asrın idrakine anlatmalıyız İslÂm'ı.'' şeklinde guzelce ifade ettiği ozlemi, Bediuzzaman, Risale-i Nur'la kısmen gercekleştirmiştir. Hadîs-i Şeriflerin de Kur'an'ın tefsiri olduğunu ve ondan ayrı sayılmaması gerceğini unutmaksızın Bediuzaman, İslÂm'ın esas meseleleri ile meşguldur.Bu zamanın fehmine bir dersi olan Risale- İ-Nur Kulliyatından yararlanılmıştır.
Adamın biri demişki parisi gormeyen eşşektir.Yandaki demişki sen gordunmu yok,baban gordumu demiş yok o zaman sen eşşek oglu eşşeksin demiş.

yani bu gormedim inanmam,aklım almıyor,allah akıl vermiş laflarına yatarak gormeyen gozlere boyle gosteriyoruzbunu.
işde bunlar bu kadar sapık bi yolda gidiyorlar.Uflesen duşer inkar ettikleri cunku kuvvet hakdadır.