İnternette Soylenen Yalan Gunah
İnternette sanal ortamda takma isim ve meslekle yapılan sohbetlerin dinen uygun olmadığını soyleyen Sakarya Universitesi (SAU) İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişilerin gercek hayatta birbirlerine yalan soylemesi nasıl haramsa, sanal ortamda da soylenen yalanların haram olduğunu kaydetti.
Sanal ortamdaki sohbetlerin yalanı 'sıradanlaştırdığını' ve gercek hayatta da bunun yansımalarının gorulduğunu vurgulayan Erbaş, "Cok tehlikeli bir yoldayız. Artık, internetteki yalan sohbetler cinayete kadar gidiyor." dedi.
Prof. Erbaş, bugun hayatın neredeyse bir parcası olan cetleşmede bilinen fakat onemsenmeyen bir tehlikenin altını cizdi. Sanal ortamda kişilerin genelde kişiliğini, mesleğini, eğitim duzeyini, evli-bekÂr gibi gercek bilgileri saklayarak sohbet ettiğini dile getiren Erbaş, "Yalan, yalandır. Yalanın gerceği, sanalı olmaz. Yalan nerede olursa olsun kişiyi kotuluğe surukler. 'Aman ne olacak nasıl olsa beni hic kimse tanımıyor' deyip sanal Âlemde yalan soylemenin de sonu coğu zaman acı bitiyor. Sanal yalanlar sebebiyle evlilikler sona eriyor, cinayetler işleniyor, toplumun ahlaki yapısı giderek bozuluyor." uyarısında bulundu.
Dinimizin, yalanı kesinlikle yasakladığını belirten Erbaş, yalandan cok korkmak gerektiğini vurguladı. Erbaş, "Yalan, felaket demektir. Ne yazık ki bugun internetin yanlış kullanımı yalanı korukluyor. Sanal ortamda yalan artık sıradanlaştı. Bunun gercek hayata yansımaları da var. Bu, zaten acıkca goruluyor.
Gercek Bir Musluman Sanal Ortamda Da Asla Yalan Soylemez. Yalan, her yerde yalandır. İnternet yalanı ne yazık ki bugun sıradanlaşıyor." diye konuştu.
İnterneti Doğru Kullanma Dersi Verilmeli
Cocuklara internetteki yalan cetleşmeden uzak durmaları konusunda ailelere de buyuk sorumluluk duştuğunu anlatan Erbaş, ilkoğretimden başlayarak internetin doğru kullanılması konusunda eğitim verilmesinin faydalı olacağını soyledi. Erbaş, "'Aileler de cocuklarına internetin fayda ve zararlarını anlatmalıdırlar. Yalanın, her yerde yalan olduğu cocukların beynine kazınmalıdır. Bu durum okullarda da desteklenirse bu konuda bir bilinc oluşturulabilir."' şeklinde konuştu.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- İnternet'te Soylenen Yalan,Gunah(Okursanız Size Cok Faydası Var)