HZ. MEHDİ’NİN OZELLİKLERİ
Peygamberimiz (sav), "Mehdi ile mujdelenin" (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 12) buyurarak, Hz. Mehdi'nin gelişini heyecan ve şevkle beklemenin, bu mubarek zat icin hazırlık yapmanın onemine dikkat cekmiştir. Bir başka hadis-i şerifte ise iman edenlerin, Hz. Mehdi'ye olması gereken sevgi ve bağlılıkları şoyle ifade edilmiştir:
Sizden ona kim yetişirse, kar uzerinde surunerek dahi olsa ona gelsin. Ona katılsın. Zira o, Mehdi'dir. (İbn Mace, Fiten, B 34, H 4082; İbn Ebi Şeybe, c. VII, sf.527; Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 14)
HZ. MEHDİ’NİN MUHAKKAK CIKACAK OLMASI
Eğer dunyadan bir gun bile kalsa, Allah, O (Hz. Mehdi) idareyi ele alıncaya kadar o gunu uzatırdı. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf.10)
Eğer dunyadan bir gece bile kalsa, Allah onu uzatır ve Ehl-i Beytimden birisini (Hz. Mehdi) melik kılardı. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 10)
Ummetim arasında Mehdi gelecektir... Ummetim onun zamanında iyi ve kotunun, benzeriyle nimetlenmediği bir nimetle nimetlenecek, sema uzerlerine bol yağmur yağdıracak, arz nebatından hicbir şey saklamayacaktır. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 9)
Dunyadan bir gece bile kalsa, Allah o geceyi uzatır ve Ehl-i Beytimden birisi gelerek dunyaya hakim olurdu. Onun adı adıma, babasının adı babamın adına uyar. Daha once yeryuzu nasıl zulumle dolduysa, o, onu adaletle dolduracaktır. (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, sf. 11)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Hz. Mehdi'nin Ozellikleri