Şimdi bir cok arkadaşımızı kızdıracak. bir konu aslında ama hala basma kalıp dinimizle yaşamaya devam ediyoruz ve her yeni bir soz soyleyeni kafir ilan ediyoruz. burda kur'andan ayetler vermeyceğim ve hadisleride yazmayacağım tamamen aklımdan soyleyeceğim.. Ayet yazdığımda yada hadis yazdığımda ordan burdan buldun diyeceksiniz..

Baslığa baktığınız belkide inanmıcak hatta kızıcaksınız.. Lakin ben duşuncelerimi paylaşacağım.. Ben kur'anı enaz 30 sefer okumuş bir insanım. kendimi ovmek icin soylemiyorum. sadece demek istediğim bilgisiz sallayanlardan değilim.

Hristiyanlar bildiğimizi gibi Hz.İsa'yı Allah'a ortak koşar ve onun aracılığı ile Cennete kavusağını soyler keza Hz.Meryem icinde gecerlidir.

Bizim durumumuzda hic onlardan aşağı değil aslında.. Bir cok din adamı ve musluman kişilere gore peygamberimiz Ahirette kendisine tabii olanlara şefeatci olacağı soylenir. Ve bizde bu inancla Peygamberimizin sunnetine farz gibi yaklaşırız ve kur'anı anlaşılmaz bir kitap gibi duşunuruz..

Oysa Allah c.c kur'anın ayetlerinde biz bu kitapta eksik olmadığını. apacık bir kitap indirildiğini,kendisinden baska bir hakem aranmamasını gerektiğini. ayrıntılı kıldığını. ve inananlara ben yeterim dediğini. zaten biliyorsunuz. bunun icin ayetleri yazmayı gerek gormedim.

Ehli sunnette tabi olanlar. kur'an+Hadis+meshep olarak gorur. (tanımını) Lakin bu işin aslını kendileride cok iyi bilirlerki.. Kur'an+hadis+aktarıcı(rivayetci]Buhari+Meshep gibi Ehli sunnet aradaki Rivayetci ve Buhariyi peygamber gibi gormekte inandığı hadise toz kondurmamaktadır.

Rivayet hadislerinde bile istediğini gercek duşunen. ama istediği hadiside yalan sayan bir ehli sunnet ile karşı karşıya olan bir durumdayız.

Ornek: Rivayet hadislerinden bazıları nassıl aptest alınır hadislerine tabi olup bu doğru hadis diyip uygularken.. 9 yaşındaki kızını 55 yaşındaki birine vermez. Cunku o hadis ona gore yalandır. Mantık olarak tabiki 2. verdiğim hadis yalandır. Lakin Rivayet hadislerinde hangisinin yalan olduğunu sadece mantıkla cozemeyiz. bunuda iyibiliyorsunuz

Sahih hadislerde bile bunlar kesin doğrudur ifadesi duşunulur iken.. bunlar kur'an gibi veya kur'anı tefsir edicek kadar guvenilir gorup uyar iken.. Diğer sahhi hadis olan Kertenkelenin oldurulmesini sevap olarak gorur ama onu uygulamak icin kertenkele avına cıkmaz.. Madem sahhi hadislere uymak ve inanmak gerekiyor. uygulamasınıda yapmak gerekli. işimize geleni alıp. işimize gelmeyeni almak sizinde bildiğiniz gibi yanlıştır.

Kur'anda bize anlatılan ayetlerden anladığımız şudurki hic kimse baska birinin gunahını yuklenmez Lakin Sahih hadis olan ''Her kim birini okldurur ise Hz.Ademin ilk oğlu kabil'e gunah payı onada ayrılır'' hadisidir ki. Kur'an ile zıtlaşmaktadır. ve boyle zıt sahih hadisler buharide olsun muslimde olsun bozca vardır.

Kur'an, icinde sahih yalan hadislerinde olduğu kaynaklara guvenipte tefsir edilemez. ve kur'an hadissiz anlaşılmaz denilip Kur'an'a ortak koşulamaz.

Hepimizin bildiği gibi Hadisleri nakledenler ve o nakledilenlerden kaynaklastıran Buhari gibi aracıların Allah katında durumlarını biz bilemeyiz.bunu ancak allah bilir. ve bu aracıların getirdiği hadislerin %100 peygamberimiz soylemiştir diyemediğimiz icin kur'an hadissiz olmaz denilemez. unutulmamlıdırki bu hadisler 2 aracıdan bize aktarılıyor.

ayrıca aşağıdaki sayacağım maddeler akıl ve mantık acısından Hadislerin kur'ana ortak koşulamaycağının bir nevi acıklamasıdır.

1:Hadisler kur'an yetersiz denicek kadar onemli olsa idi. Peygamberimiz kaybnak yapardı

2:bu kadar onemli olan bir konu 200 sene sonra yaşamıs Buhariye bırakılmazdı

3:Buhari 700 bin hadisten 7.5bin tanesini hadis kaynağı olarak aldığını soyeleyen bir cok kaynaklar mevcut. Bukadar oenmli bir konu Buharinin ayıklama methoduna bırakılmazdı..

4:Eğer buhari o elediği yuzbinlerce olan hadiste doğru hadis var ise. kur'an eksikmi kalmıs oldu? dinimizi boşunamı yaşıyoruz ?

5:Kur'an'ı toplayan peygamberimizin gorevi sadece kur'an tebliğ değil ise. kur'an gibi bu hadisleri kendi toplaması gerekmiyormuydu.

Aslında buna benzer onlarca madde sıralayabiliriz. Ben hadislerin hepsini reddetmiyorum. doğru hadislerin olabileceğini zaten biliyorum.

Lakin herkim kur'an hadissiz olmaz ve anlaşılmaz diyorsa. Allah'a ortak koşmus olur.bunu diyende Hristiyanların duştuğu şirkten hic bir farkı kalmaz.

Allah yar ve yardımcımız olsun.