Ehli sunnet’in temiz inancı ahiret konusunda da kendisini gosterir. Bazı mezhepler ve gunumuzde bu mezheblerin fikirlerini aşılamaya calışan bazı sozde beyaz, nursuz ve ateşle oynayanlar bu konularda ceşitli sapıklıklara imza atmaktadırlar. Kimisi cehennemin ebedi olmadığını iddia ederken, kimisi de hıristiyanların ve yahudilerinde cennete girebileceklerini ileri surmektedir. Bunların hepsi cok yanlış ve saf inancımızı kirletmeye yonelik atılmış adımlardır. Muslumanların araştırmalarını yaparak bu kufur ruzgarına karşı koymaları gerekmektedir.
Dunyada butun işlenilen iyi ve kotu işler, sevaplar ve gunahlar, isyanlar ve ibadetler, gizli ve acık herşey meydana cıkacaktır. İyi iş yapan, Allah’a ve Resulune itaat edip, Allah’ın mağfiretine nail olanlar mukÂfatlandırılarak cennete yurduna girdirilecekler, Allah’a isyan eden ve gazabı ilahiyeye uğrayanlar cehenneme atılacaktır.
Allah-u TeÂl muslumanların gunahlarını kabir, mahşer, sırattaki sıkıntılar ile temizleyecektir. Elli bin senelik mahşer yeri muslumanların gunahlarının cehenneme kalmaması icindir. Ancak buralarda ki sıkıntıları ile gunahlarından kurtulamayanlar cehennemi boylayacaklardır.
Bunların buyuk bir kısmını da kul hakkı ile iflas edenler oluşturacaktır. Mevla TeÂl kulun kendisi ile arasında olan gunahları belki affedecektir. Ancak, kullar arasındaki hesaplaşmaya Mevla TeÂl bir mudahalede bulunmayacaktır.
Şoyle ki; Kul hakkına giren bir şahıs, kendisinden hakkını isteyene sevaplarını vermek zorunda kalacaktır. Eğer sevapları bu hakkın karşılığı olamazsa hak sahibinin gunahlarından yuklenecektir.Hafazanallah…. Bunun icin Mevla TeÂl bir hadisi kudside: ”Kul hakkı ile karşıma gelmeyin.” buyurmaktadır.
Cehennemdeki muslumanlar (Allah bizi muhafaza eylesin) Allah’ın lutfu ve Resulullah’ın şefaati ile cennete girdikten sonra cennet ve cehennem ehli icin ebedi bir hayat başlayacaktır. Bir hadisi şerifte bu konu haber verilmektedir:
”Cennet ehli cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten sonra olum getirilecek ve nihayet cennet ile cehennem arasında bırakılacaktır, sonrada kesilecektir. Daha sonra bir munadi şoyle diyecektir:’Ey cennetlikler! Artık olum yoktur ve ey cehennemlikler artık olum yoktur”.Bunun uzerine cennetliklerin sevincine sevinc katılır, cehennemliklerin kederlerine keder katılır.”(Muslim)
”Muhakkak ki kitap ehlinden olsun (hıristiyan ve yahudiler), muşriklerden olsun kufredenler cehennem ateşindedirler, onun icinde ebedi kalıcıdırlar….”(Beyyine 6)
”Onların Rableri nezdinde mukafatı altından ırmaklar akan adn cennetleridir.İclerinde ebedi, daimi kalıcıdırlar.Allah bunlardan razı olmuştur…..”(Beyyine 8)
Ahirete iman, diğer (hıristiyanlık ve yahudilik) dinlerinde de değişik ve carpıkta olsa var.
Dinsiz diye tabir ettiğimiz komunist ve tabiatcıların Allah ve ahiret inancı yoktur.
Hazreti Ali ile bir kÂfirin ahiret gununden bahsederken, kafir olan adam ”bu kadar ibadet ediyorsun, ya cennet ve cehennem yoksa” diyerek inkar ediyordu. Hazreti Ali şoyle cevap verdi:
”Ben ibadet ediyorum, dunyada huzur ve mutluluk buluyorum. Yani dunyada bana kÂrı var.Oldukten sonra eğer karşılığı yoksa benim bir zararım olmaz. Ancak ya cennet ve cehennem varsa, o zaman senin halin ne olur?..” Deyince inkarcı kelime-i şehadet getirdi ve cennetlikler kervanına katıldı.
Kimileri toprak olacaklarını zannetmektedir.
Kimileri de vucudunu yaktırmakta, kullerini havaya ucurmakta ve boylece kaybolacağını zannetmektedir.
Yukarıda soylediğimiz gibi bunlar, Rabbimizi tanımayan insanlar. Rabbimize bir işaret, bir parca gerekmez. O, ‘ol’ dediği zaman, kulleri boğazın sularına dokulen ve havada savrulan kim olursa olsun tekrar vucuda gelir.
ww.ismailaga.info
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Sohbetler
- Ahiret gunune iman