Bu kitabımızın adı «Hz. MUHAMMED'İN acıkladığı ALLAH» konuldu!..
Belki de, pek coğumuz icin şaşırtıcı bir isim!..
Nicin, sadece «ALLAH» değil de, «Hz. MUHAMMED'in acıkladığı “ALLAH»?.
Bu kitapta biz, elimizden geldiğince, dilimiz donduğunce, «ALLAH»ın «TANRI» olmadığını; ceşitli, yanlış bilgilere ve şartlanmalara dayanan hayÂlimizdeki «TANRI»ların, asla, Hazreti Muhammed Mustafa AleyhisselÂm'ın tebliğ etmiş olduğu «ALLAH» ile bağdaşmadığını izah etmeye calışacağız...
En ilkelinden, gelişmişine kadar, hemen herkesin duşuncesinde bir «TANRI» vardır...
Ona kızar, Onu sever, onu yargılar; zaman zaman, yaptığı yanlış(!) işleri yuzunden onu itham eder; Âdeta, O'nu yukarıda bir yıldızda ya da boşlukta oturmakta olan bir tonton dede, ya da celÂlli bir sultan gibi tahayyul ederiz!..
Biraz daha geniş duşunenler ise, bu tahayyulumuzdeki «TANRI»nın olamayacağını soyler ve «biz Tanrıya inanmıyoruz» derler; ki ateist-Tanrıtanımaz olarak adlandırılırlar.
Oysa, ne Tanrıtanımazların (ateistim diyenlerin), ne de hayÂlinde, duyduklarına, şartlanmalarına gore bir TANRI tasavvur edenlerin, «Hz. MUHAMMED'in acıkladığı ALLAH»tan hic haberleri yoktur!.
Hz. MUHAMMED'İN acıkladığı "ALLAH", ne demek?..
İşte bu kitabı, bunu anlatabilmek icin kaleme aldık!.
Hz. Muhammed AleyhisselÂm'ın bize varlığını haber verdiği; tÂrife, anlatmaya, idrÂk ettirmeye calıştığı "ALLAH İsmiyle İşaret Edilen"i, anlayabildiğimiz olcude sizlere takip eden sahifelerde izaha calışacağız...
Cıkış noktamız, Kur'Ân-ı Kerîm'deki «İHLÂS» sûresidir!..
Hani şu hepimizin «Kul Hû vALLAHu AHAD» diye bildiği, fakat derinleme mÂnÂsının coğunlukla farkında olmadığı sûre...
«Kur'Ân 'ın ucte birine denk» olarak bildirilen sûre...
Cahil, bilmeyen; aptal, bilmediğini bilmeyen; ahmak da, anlıyamadığını anlamayandır!..
Kur'Ân-ı Kerîm'de «AKLA» son derece buyuk onem verilmiş ve hep akıl sahiplerine hitÂp edilmiştir...
Aklını kullanamayanlar cok kınanmış, insanların aklını kullanarak gercekleri gormeleri talep edilmiştir.
Aklını kullanamayan, duşunebilme yeteneği olmayan, buna rağmen de kendini aydın sanan bazı okuma-yazma oğrenmiş kişiler; gercek beyin duzeylerini ortaya koyan yazılarla, KUR'ÂN TANRISININ ilkeliğini vurgulayarak; ateistliklerine dayanak bulmaya calışmaktadırlar!.
Şayet bir nebze izÂnları mevcut ise, elbette konuyu derinlemesine araştırma gereğini duyacaklardır...
Bunu yapmazlar da, yanlış bilgiler uzerine kurdukları hayÂlî inkÂrlarına devam ederlerse, elbette ki bunun neticelerine de katlanmak zorunda kalacaklardır.
Esasen «tapınılan tanrıların» var olmadığını, ancak «ALLAH»tan soz edilebileceğini vurgulayarak, din konusuna giren Hazreti Muhammed'in, neyi anlatmak istediği, gunumuzde, maalesef, hemen hemen hic anlaşılamamıştır!..
Batı dunyası, "ALLAH İsmiyle İşaret Edilen'i, daha once duydukları TANRI'nın, daha bir buyuğu gibi anlayarak, tamamiyle ters bir yonden konuya yaklaşmakta; ve bu yuzden de gercek hedeften cok uzaklara rota cizmektedir!.
İslam Âlemi ise genel cizgileri ile, uzulerek ifade etmek zorundayım ki, Hz. MUHAMMED'İN acıkladığı “ALLAH”ı farketmeyip, Âdeta bir GOK TANRISINA iman eder hÂldedir!.
İşin şekil yonune dair sayısız ve sınırsız tartışmalar, hadsiz hesapsız uzayıp giderken; Dinin tamamiyle ozu olan,”ALLAH”a iman ve Amentu'de belirtilen hususlara iman konusu hic ele alınmamakta; bu yuzden de sayısız yanlışlar doğruymuşcasına kabul edilip, temel sayılarak uzerine binalar kurulmaktadır.
İslam Dini'nin temelini «ALLAH» olgusu meydana getirir!.
"Tapılacak TANRI yoktur, sadece ALLAH vardır!.".
İşte, bu ifadeden, şu mÂn dahi cıkmaktadır:
«ALLAH, bir TANRI değildir!..»
Peki, oyle ise “ALLAH” nedir?..
İşte Hazreti Muhammed AleyhisselÂm, vahyolan KurÂn-ı Kerim ile «ALLAH nedir?» suÂlinin cevabını acıklayarak; insanların TANRIYA tapmamasını istemiş; onları, hayÂlî TANRILARDAN boş yere medet ummak yuzunden, geleceklerini tehlikeye atmamaları yolunda uyarmıştır.
Kur'Ân-ı Kerîm'i bize tebliğ eden Hz. MUHAMMED, TANRI'nın var olmadığını; yalnızca, “ALLAH”ın mevcut olduğunu; yaşamda bir sistemin varlığını ve bu sistem icinde gerekli calışmaları yapmayanın, kendi fiilleri neticesi cok buyuk azaplar duyacağını; anlatmıştır.
Oyle ise bizim icin onemli olan; şÃ‚yet olumotesi yaşamı farkediyorsak, «ALLAH»ı tanımaya calışmak; ve olumotesi yaşama, ne olduğunu anlayarak hazırlanmaktır...
Şayet bu yolda bir calışma yapmayıp, sadece dunyada bırakacağımız şeylere donuk bir şekilde omrumuzu harcarsak, bilelim ki gecmişi asla telÂfi edemeyeceğiz.
Bunu kısaca boylece belirttikten sonra, şimdi gelelim Hz. MUHAMMED'İN acıkladığı “ALLAH”A...
Bakalım, Hazreti MUHAMMED AleyhisselÂm, bize «ALLAH»ı nasıl tanıtıyor

ahmedhulusi.org web adresinden alıntıdır..
__________________