Arkadaşlar ben Allah varmıdır gercekmidir konusunu acan kişiyim
Oncelikle forum kurallarına uymadıgım icin ozur diliyorum ama nereye konu acacağımı bulamadım şimdide buraya boyle bir konu actım uygun yer mi değilmi bilmiyorum eğer uygun yer değilse şimdiden ozur diliyor ve neresi uygun ise oraya taşınmasını rica ediyorum forum yoneticilerinden.
Şimdi eğer ilk konuyu okuyan arkadaşlar bu konuyuda okur ise orada Allah yazısının A harfini neden buyuk yazmışsın diyen bir arkadaş olmuş.
Cok basit Allah ismi Ozel bir isimdir.Ayşe diye bir kişinin ismini yazarsın Ayşe diye bir cok kişi vardır.Sen Ayşe diye birisini hem tanıyor hemde tanımıyorsundur ama ismi yazarken hitaben ismin başharfini buyuk yazarsın tamam mı arkadaşım.
Ben konuyu birşeyler oğrenmek bu konu hakkında bilgi alışverişi yapmak icin actım.Tek amacım bu.Diğer konuda hayal kırıklığına uğradım.Hic boyle şeyler duşunmemiştim.Ben duşuncemi yazar , arkadaşlarda guzel bir şekilde duşuncemi paylaşır,varsa yanlış duzeltilir diye duşunmuştum...
Ben bir kimyagerim onceki konuyu okuyan arkadaşlar biliyor zaten.Bilim insanıyım ve bilimde elle tutulur gozle gorulur kanıtlar ister.Bende bu konu hakkında mantıklı bir cevap ele alınılacak bir duşunce istiyorum sadece sorularıma cevap verin rencide edici sozler kullanmayın.Bu beni değil sizi kucuk duşurur.
Sorular.....
1-Allah varmıdır
2-Allah varsa neden bizim gibi onun gozunde ( Allah'ın) aciz kulları sınıyor amac ne ?
3-Ben bir gunah işlediğim zaman gunaha giriyorum bunun cezasını oteki tarafta cekeceğim..Allah benim ne yapacağımı goruyor ve biliyor.Peki neden benim ne yapacağımı bilip bana gunah işledin diye sorgu ve suale cekiyor veya cektiriyor?
4-Arkadaşın birine bu tur şeyler sordum bana sen nasıl oluştun dedi.Doğdum dedim peki seni doğuran kim Annem onu doğuran onun annesi vs. vs. onlar nerden geldi o zaman dunyadan dedim dunyayı kim yarattı dedi bende Allahı kim yarattı dedim o da o ne dogdu ne doğrultuldu dedi bende o zaman kainat ta her zaman vardı bilinmezlikten sonsuzluğa kadar dedim bişe diyemedi siz ne dersiniz ?
5-Dunya oluşmadan once mezosoik donemde idi bu donemde dunya bir gaz bulutu halinde karaparcacıkları icinde idi.Allah dunyayı neden birden yaratmadı neden bu evrelerden gecirdi ?
6-Herşeyi Allah yarattı Peki samanyolundaki 200 milyon kusur yıldızı neden yarattı neden 160 milyon 150 milyon yada neden 2 3 tane değilde o kadar fazla ? 1 eksik olsa ne olur 1 fazla olsa ne olur ?
7-Mahşer gunune inanıyoruz herkezin bir arada sorgulanıp toplanacağı yer peki dunyanın bir ucunda antartikada ekvatorda Allahın A sını bilmeyen insanlar sorgulandığı zaman nasıl sorgulanacak ?Sorgulanmayacaklarmı sorgularnırlarsa direk cehennememi yoksa direk cennetemi giderler ?
8-Allah bizi hep koruyor.Jupiter 2,600,000m lik cekim kuvveti ile dunyaya yaklaşan veya carpacak cgoktaşı yıldız vs. gibi gok cisimlerini mukemmel cekim kuvveti ile kendine cekiyor dunyaya carpacak olan şeyi kendisine carptırıyor jupitere dikkatli bakarsanız kırık ve catlakları gorursunuz.Peki Allah bizi koruması icin neden Jupiteri koymuş neden kendisi yada melekleri korumuyor ?
9-Dalton'un Atom teorisinde bilinen en kucuk parcacık atomdur demiştir ama atomdan daha kucuk yapıda olan notron ve protonlar gozlenir.Bu prensible yola cıkarsak Allah bilinen tek yaratıcıdır fakat belkide daha başka yaratıcılarımızda var.Eğer Allah gercekse bu mantık Allahın varoluşu ile aynı şey (başka yaratıcılarımızdan kastım uzaylılar vs. değil bu sadece prensib)
10-Olunce cennete yada cehenneme gideceğiz peki bunu nerden biliyoruz oteki tarafa yani ahirete gidip gelen olmuş bu kişi yada kişiler insanlara anlatıp kuranamı işlenmiş ?
Duşuncelerim.....
Bana soracak olursanız Allah yoktur diyorum ama bide diğer insanlarlada bunu paylaşıp yanlış duşuncedemiyim diye oğrenmek istiyorum.Kiminiz bana ateist , satanist diyebilirsiniz ama şunu bilinki dinin en korkulan tarafı odur.Allaha inanmıyorsan ya satanistsindir yada ateist.İnsanlar inanmassa ateist yada satanist diye hitap edilecek arkasından oyle konuşulacak.İnsanlarda boyle bir şeyi istemez.Siz istermisiniz? onun icin inanmalıyım yoksa kafirim , ateistim, satanistim gibi duşunceler oluşur beynimizde.Bence bu tur duşuncelere karşı cıkmayıp saygı duymanız lazım cunku insanlar hurdur.Hur bir toplumda yaşıyoruz ozgur duşuncelere saygı duyulması lazım.
1-Allah her sucun cezasını veriyor değilmi.Bu dunyada burda olmassa diğer tarafta.Benim anlamadığım daha hic gunah işlememiş bir bebek doğduğu zaman sakat doğuyor o bebeğin gunahı ne.Allah gaddar mıda bebeği sakat doğuruyor.Buyuk bir suc işler ceza olarak herhangi bir zihinsel yada bedensel sakatlık verir ama bir bebeğe bu yapılmaz neden yapıyor Allah ozaman ?
2-Lan olm sen cezanı cekersin diyor adam Allaha kufrediyor mesela bişe oluyormu yok.Aradan 20 30 sene gecior adam hastalanıyor yatalak oluyor felan sonra adamın arkadaşı lan olm bak ben sana 20 30 sene once demiştim cezanı cekersin diye diyor misalen.Ya pes yani insan oğluyuz bir insanın başına 20 30 senede elbet bi hastalık felan gelir.Bu yanlış bir mantıktır.
3-Bu hindistanda felan hayvanlara taparlar coğumuzda biliriz.Şimdi adam veya kadın her neyse horoza tapıyor onu tanrısı olarak kabul ediyor diyelim.Sen o adam veya kadının gozu onunde horozu kesersen ne olur ?? bi guzel dayak yer belkide idam edilirsin.Sen onlara horozun bir tanrı olmadıgını soylesende ispat edemessin cunku onların beynine o işlenmiş.Bende size ne kadar tanrı veya Allah yoktur desem inandıramam inanmassınız.Deliye bak malın teki salak olu salak dersiniz.
4-Turkiyede değilde Amerikada doğduğunu duşun.O zaman da ben Allaha inanıyorum dermiydin demezdin sende orda neye inanıyorlarsa ona inanırdın.Şimdide Turkiyede olduğun yada hangi ulke ise dini islam olan heryerde senin dininde islam olur değil mi ?
Bu demektirki iraden burda bir işe yaramıyor secimini sen değil Allah yapıyor.Sonrada Sen hristiyansın diye sorguya cekiyor.Boyle bir mantık yok.Sen Allahın nereye gondereceğini ne biliyorsun , O Allahın bileceği iş diyenler Lutfen ama Lutfen biraz kafa yorun.Allah seni nasıl bir sorgu yada suale cekecek.Sen bir amerikan vatandaşısın din hakkında hic birşey bilmiyorsun(islam dini hakkında)İslam dininde olsaydın kotulukleri iyilikleri sevabı gunahı bilirdin o zaman senin sucun ne ?? Oh ne ala dini islam olanların cennete gitmek icin %60 daha fazla şansı olsun bu haksızlık değilmi?Adamın hic şansı yok
Soyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar Lutfen cevaplarınızı sizinde anlayacağınız bicinde yazın yok efendim kuranı oku yok şudur yok budur.Ben kitapda yazana bakarsam Allahın olmadığını yazan kitaplarda var onlarıda okuyayım onlara inanim o zaman.Pls mantıklı cevaplar yazınız.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Sizce Allah varmıdır gercekmidir 2