[IMG]http://img144.**************/img144/3567/ccrose1gg7.jpg[/IMG]

Musluman, ornek insandır

Kudus’te medfun olan İbrahim bin Ali hazretleri “rahime-hullahu teÂl”, bir gun sevdiklerine;

- Kardeşlerim, ornek insan olmaya bakın, buyurdu.

Sordular:

- Ornek insan kimdir efendim?

- Eshab-ı kiramdır, İslÂm Âlimleridir. Onlar gibi olmaya calışın. En kotu kimse, insanlara gore şekillenen kişidir, buyurdu.
Ve izah etti:

- Şoyle ki, bu gibiler, insanlara gore tavır alır, Allahın rızasını duşunmezler de insanların rızasını duşunurler. Halbuki Musluman, her yerde Muslumandır. Altın, her yerde altın olduğu gibi.

Ve sordu onlara:

- Altın, kÂfirin elinde de altındır, Muslumanın elinde de, oyle değil mi?

- Evet efendim.

- İşte Musluman da hava ve su gibidir. Onsuz yaşanmaz.

Şoyle devam etti:

- Musluman sevilir. Hatta Âşık olunur ona. Cunku onun maksadı dunya değil, Ahiret’tir. Ahirete dondurmuştur yuzunu. O, Musluman olanlardan herkesi sever. Yalnız bir kimseyi sevmez.

Merak ettiler:

- Kimi sevmez efendim?

- Kendisini. Kendini sevmediği icindir ki herkes onu cok sever.

Bir gun de sohbetinde;

- CenÂb-ı Hak bizleri boş laftan kurtarıp, hayırlı işler yapmayı nasib eylesin, buyurdu.

Ve ekledi:

- Bu dunya ahiretin tarlasıdır kardeşlerim. Burada tohum ekmeliyiz. Tohumdan maksat, iyi iş ve ibadettir. Burada hayırlı iş yapılırsa, yarın mukÂfatına kavuşulur. Ancak bir şartla.

Sordular:

- O hangi şart efendim?

- Usulune uygun yapmak. Yani ibadetleri emredildiği gibi yapmalıyız. Onun icin de bilmemiz lazım. Bilmeden ve bildiklerini yapmadan Muslumanlık olmaz.

Abdullatif Uyan