Her Musluman bir testi su dokse İsrail'i sel alır, amma!..
Dokemez!..
Cunku, bazı Muslumanların hic testisi olmadı. Yolcu olmaya niyetleri yoktu. Bu nedenle, su kabı edinme ihtiyacını da duymadılar. Susadılarsa, kimin kabı olduğuna bakmadan, ağızlarına dayanan her mayiden ictiler. Kandılar mı, yandılar mı; kendileri de bilemediler.
Kartel televizyonlarını kazara actığımda kendimi İsrail'de sanıyorum. İsrail-Filistin catışmasından soz ediyor utanmaz bir yuz. Ardından da catışmalarda şimdiye kadar 150'ye yakın insanın olduğunu soyluyor. Uc-beşi haric, olenlerin tamamı Filistinli... ve İsrail'e akredite şanlı kartel basını, 'catışan taraflar'dan soz ediyor.
(...................)
Her Musluman bir testi su dokse İsrail'i sel alır, amma!
Dokemez!
Cunku, Muslumanlar'ın bir kısmı testiyi boş ceşmelerin altına koydular yıllardır, hatta yuzyıllardır. Bekle ki dolsun, susuz ceşmenin boş testisi, 'Akıyor mu, akmıyor mu?' diye sormadılar. Babalarından kalmıştı ya bu ceşme, akmasa da olurdu. Baba yadigÂrı ceşmenin akmayanı, gurul gurul akan yeni artezyenlerden hayırlıydı. Bir de 'Kurnasına kurban olam!' diye bir turku tutturmazlar mı? Hay Allah akıl fikir versin! Yunus'u hatırlamadılar bile:
Ceşmelerde bardağın
Doldurmadan kor isen
Kırk yıl orda dursa da
Kendi dolası değil
İpekci Ailesi, donmelerin Mehdi'si Sabatay Zvi'nin torunlarıymış. Şu işe bak; 'Mehdi' de nereden cıktı şimdi? Sahi bu Mehdi inancını onlar bizden calmış olmasınlar sakın? Yoksa biz mi onlardan aldık? Kafam karıştı, yarın İbn Haldun'un ruhunu cağırıp ona soracağım; kimbilir, beni ikna eden bir cevap verir belki de.
Ben bir tarafta taş atan Filistinli cocukları, obur tarafta kurşun sıkan İsrail askerlerini goruyorum. Bir tarafta kacışan insanları, otede fuze atan helikopterleri goruyorum. Birden yıllar oncesine gidiyor hafızam; İsrailoğulları'nın Hitler'i Ariel Şaron geliyor gozumun onune, Sabra ve Şatilla geliyor, 991 tane kadın ve cocuğun delik-deşik edilmiş cesedi geliyor... ve dudaklarından şu cumle dokuluyor:
Her Musluman bir testi su dokse İsrail'i sel alır, amma!..
Dokemez!
Cunku bazı Muslumanlar, testilerini akan ceşmelerin altına koydular, fakat ağzını kapalı unuttular. Kendileri başında beyhude beklediler. Cunku, Allah'ın verdiği akıllarını kullanmak yerine kaslarını kullanmakla yetindiler. Testinin icine damla su girmedi. Su aktı, Musluman baktı. Su boşa gitti, zaman boşa gitti. Bizimkisi testisini doluyor sandı; ama sittin sene su altında dursa, kapağı kapalı testilerin dolmayacağını anlayamadı.
İsrail ucakları Konya Ovası'nda talim yapıp, gidip Filistinlileri, Lubnanlıları mı vuruyormuş? Konya'yı Turkiye'nin bir vilayeti bilirdik. O yanık turkudeki gibi; "Ağa ben olmuş miyem", Konya'yı İsrail mi işgal etmiş? Benim haberim olmamış mı? Sahi, Bağdat'ı bombalayan ucaklar da Adana'dan havalanmamışlar mıydı? Hay Allah! Ne berbat hafızam var benim; ne de cabuk unuttum!
Urfa'da İsrail'in kac şirketi vardı hele? GAP'ı daha doğmadan kimin kundağına sardılardı? O GAP'ı 'gaptırmayan' şişman adamın keyfi gıcırında mı? O da bilir mi 'evlÂt acısını?' Sahi, o neler hissetti 12'sindeki Muhammed'in İsrailli asker tarafından kurşun yağmuruna tutulduğu 'naklen cinayet'i izlerken? O şişman adam, onun yağlı dostları, gıdığı sarkmış dostları, eli şampanyalı dostları, başı kulahlı beli silahlı dostları... Onların da sızlayacak bir yurekleri, kanayacak bir vicdanları var mıdır?
İsrail buyukelcisi; 'Kendimizi savunacağız!' diyordu. Hitler'in, gozu donmuş bir halde 'Yahudilere karşı kendimizi savunacağız!' diyen hali geldi gozumun onune. Kim demişti 'aşk nefretle başlar' diye? Tarihin garip cilvesine bakın: Nazilerin ruhu İsrail'de hortladı. Turkiye'yi yonetenler Fuhrer'in onunde tek kollarını 75 derecelik acıyla sertce kaldırarak bağırıyorlar: "Heil Barak! Heil Barak!" Ve benim dudaklarımdan o cumle dokuluyor:
Her Musluman bir testi su dokse İsrail'i sel alır, amma!
Dokemez!
Cunku, testilerin dibi delik. Tıpkı Seyrani'nin cebi gibi: 'Seyrani'nin cebi delik/Ne koyarsan doker sacar' İcinde su durmaz. Benim gariban Musluman'ım; testiye, suya, suyun başına gelecek dermana, testinin kapağını acacak ele sahip olmuştur da, dibine bakacak akıl ve basirete sahip olamamıştır. Bir de saf saf sorar: 'Şoyle bir zamanda başka konu kalmadı da 'Kur'an'a dokunurken abdest almak farzdır' diyenleri gundeme taşımak mı kaldı?' diye! Bilmez ki, aslında bizim gundeme getirdiğimiz dibi delik testisidir, testisi!
Dunyadaki tum nufusu İstanbul kadar olmayan bir millet, bir bucuk milyarlık İslÂm ailesinin cocuklarını, gozlerinin icine baka baka olduruyor. Yahudi'ye kufretmek hicbir şeyi cozmez, ancak kufurbazı tatmin eder. Konuyu siyasi ya da askeri gerekcelerle acıklamak ise, topu taca atmaktır. Biz bu zillete bir gunde duşmedik, bunun dunu var, dunu!..
Bu bir musibettir, bu bir belÂdır! Uhud acısını iliklerinde hisseden sahabe gibi 'Bu bel başımıza nereden geldi?' diye sorma durustluğunu gosterirsek, cevabı Kur'an verecektir:
"Bu, sizin kendi eserinizdir!"
alıntı
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Sohbetler
- Her Musluman bir testi su dokse İsrail'i sel alır, amma!..