“Daha vakti var, ilerde yaparım” demek, şeytanın mu’minlerin kalplerine bıraktığı bir vesvesedir.
Hadis (Ramuz)
Yemeklerinizi biraz soğutarak yeyin ki, sizin icin bereketli kılınsın...
Hadis (İbn-i Adiyy
Yağmurların coğalıp bitkilerin (urunlerin) az, Kur’an okuyanların cok olup dini bilenlerin az, İdarecilerin sayıının artıp, guven duyulanların ise kıt olması kıyametin yaklaştığının delillerindendir.
Hadis-i Şerif (Taberani).
Ummetimin bana en yakın olanları, bana en cok salavat getirenleridir.
Hadis (Beyhaki)
.
Resulullah’a : Cennettekiler uyurlar mı? diye sorulmuştu. Cevaben buyurdu ki: Uyku, olumun kardeşidir. Cennettekiler uyumazlar.
Hadis (Tirmizi).
Birbirinize karşı mutevazi olmanızı, Allah bana vahiyle emretti. Oyle ki, hic kimse, kimseye karşı ovunmesin ve hic kimse, hic kimseye zulmetmesin.
Hadis (Muslim).
İyilikller cennetin kapılarından bir kapıdır. Kotu olumunu onler
Hadis-i Şerif (Ebuşşeyh).
Kim musibete uğramış birini teselli ederse, onun o dert sebebiyle kazandığı sevap kadar sevap kazanır
Hadis(İbn-i Mace)
Cennete cok ağac dikin. Cunku onun suyu tatlı, toprağı guzeldir.(Yani verimi coktur.Cok sevap meyvesi alınır). Cennetin ağaclarından biri olan La havle ve la kuvvete illa billah cumlesini cok soyleyin.
Hadis (Taberani)
Mu’min mu’minin aynasıdır. Mu’min mu’minin kardeşidir. Mu’min mu’minin kaybettiği bir şeyini bulursa, onun icin korumaya alır. Mu’min mu’mini arkasından savunur.
Hadis (Ebu Davud).
Diline sahip ol. Evin sana dar gelmesin. Gunahların icin ağla.
Hadis (Ukbe bin Amir)
.
Siz iffetli (namuslu) olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar. Anne babanıza iyilik ediniz ki, cocuklarınız da size iyilik etsinler.
Hadis-i Şerif (Taberani).
Muşriklerin olen cocukları Cennette, Cennet ehline hizmet ederler.
hadis (Taberani).
Dort ozellik vardır ki, kimde bulunursa, Allah o kimseyi cehennemden uzak kılar ve onu şeytandan korur: Kotu bir şeyi yapmak isterken iradesine hakim olan; Nefsi istemediği halde, guzel bir şeyi yapan; Bir şeyi canı cekip, iştah duyduğunda nefsine engel olan; Ofkelendiğinde, ofkesini tutan... 4 ozellik daha vardır ki, kimde bulunursa, Allah rahmetini o kimse uzerine yayar ve onu cennetine koyar: Bir yoksulu koruma altına alan; Zayıfa merhamet eden; Emri altındakilere (işci ve hizmetcilerine) yumuşak davranan; Anne babasına bağış ve iyilikte bulunan...
Hadis (Hakim)
.
İyilik insanlar arasında kesintiye uğrayabilir. Fakat iyiliği yapanla, Allah arasında hicbir kesinti olmaz.
Hadis-i Şerif
Kim (cihad bahanesiyle) bir evde darlık meydana getirir veya bir yolu keser, ya da bir mu’mine eziyet verirse, onun yaptığı cihad değildir.
Hadis (Ebu Davud).
Geveze, utanmaz ve cimri olması, kişiye kotuluk olarak ona yeter.
Hadis (Beyhaki).
Mu’minin saygınlık ve onuru; Allah’ın kendisine verdiğine kanaat edip, insanlardan bir şey beklememesidir.
hadis (Beyhaki)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Peygamberler, Evliyalar ve Sahabeler
- En Buyuk Hadis-i Şerifler