FETO'nun kumpas kurduğu iddiasıyla gorulen 'Futbolda şike kumpası' davasında yargılamaya devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda gorulen yargılamaya 7 tutuklu sanık ile avukatları ve bazı muşteki avukatları katıldı.
'Ali Koc'un başına gelecek olan nedir?'
Duruşmada, tutuklu sanık Ahmet Kalender'in capraz sorgusu yapıldı. Sorgu sırasında soz alan Fenerbahce Spor Kulubu avukatı Naim Karakaya, "'Savunmanızda 'Ali Koc'a sesleniyorum, biz şikecileri yargıladık, eğer onlarla arasına mesafe koymazsa onun da sonu farklı olmaz' dediniz. Bu sozu soyleme gucunu nereden alıyorsunuz? Ali Koc'un başına gelecek olan nedir?" şeklinde soru yoneltti.
"Ali Koc saygın biridir"
Avukat Karakaya'nın sorusunu cevaplayan sanık Kalender, "Sozlerimde carpıtma var. Ali Koc saygın biridir. 'Arkadaşlarımın doktuğu gozyaşlarının altından Fenerbahce dahi kimse kalkamaz, aksi taktirde onlarla aynı şeyi paylaşacaktır' dedim. Ben arkadaşlarıma yapılan haksızlığı dile getirdim. Manevi bir şeyden bahsediyorum. Arkadaşlarımın gozyaşlarından bahsediyorum. Arkadaşlarıma yapılanların haksızlık olduğunu soyluyorum. Ali Koc'a karşı bir ithamım yoktur. Orgutle cemaatle ilgili bir şey demiyorum" ifadelerini kullandı.
Duruşmada avukat Karakaya, sanık Kalender'e "Fethullah Gulen size gore kimdir? Hoca efendi mi orgut elebaşısı mı?" sorusunu yoneltti.
[h=3]'Orgut lideri olarak gormuyorum'[/h] Avukat Karakaya'nın sorusunu cevaplayan sanık Kalender, "Bu konuda mahkeme kararlarına bağlı kalınması duşuncesindeyim. Ben şu anda kendisini teror orgutu lideri olarak gormuyorum" şeklinde konuştu.
'Yapının uyesi değilim'
Sanık Kalender kendisine yoneltilen, "Kendinizi cemaat uyesi kabul ediyor musunuz?" sorusuna ise "Etmiyorum, ben bu yapının uyesi değilim" şeklinde cevap verdi.
Sorgu tamamlandı
Sanık Ahmet Kalender'in sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuklu sanık Nazmı Ardıc savunma yaptı. Ardıc, savunmasında kendisinin Bylock kullanmadığını iddia etti.
11'i tutuklu 107 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.
"Futbolda şike kumpası" davasının gorulmesine devam edildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- "Futbolda şike kumpası" davasının gorulmesine devam edildi