'İntihar sitesi' olume goturdu
İngiltere’de akıllara durgunluk verecek bir intihar olayı yaşandı. Genc bir kadın internette katıldığı forumlarda edindiği arkadaşları tarafından intihara teşvik edildi. İntihar etmek icin bir partner arayan kadın başka bir şehirde yaşayan adamın teklifini kabul etti ve onunla buluşarak birlikte intihar etti.

Joanne Lee adındaki kadın ile Steve Lumb adındaki kamyon şoforluğu yapan adam Pazartesi gunu bir sanayi alanındaki boş arazide park etmiş Vauxhall Astra marka otomobillerinin icinde olu bulundu. Joanne ve Steve’in aracın icini egzoz gazıyla doldurarak intihar ettiği anlaşıldı.

Polis yaptığı araştırma sonucu internette “Heaven’s Little Girl”(Cennetin Kucuk Kızı) takma adını kullanan Joanne’ın internette yazışmalar yaptığı forumlarda cesaret kazanarak intihara kalkıştığını ortaya cıkardı.

Soruşturma ilerledikce Joanne’ın yaptığı yazışmalara ulaşıldı. Yazışmalarda genc kadının girdiği forumlarda “nasıl kolayca intihar edebileceğini” anlatan arkadaşlar edindiği oğrenildi. Dahası bu kişiler Joanne’e gecmişte kalkıştığı intihar girişimlerinde başarısız olduğu icin “uzuntulerini” dile getirmişti.

İNTİHAR ETMEK İCİN PARTNER BULDU
Joanne “Bunu tek başıma yapacak cesaretim yok. İntihar etmek icin tum nedenlere sahibim ve bunu en kısa zamanda yapmak istiyorum” diye yazdı. Joanne son olarak “Eğer kendini oldurmek konusunda kesin kararınızı verirseniz beni aramalısınız. Ciddiyseniz lutfen bana e-mail atın” diye son bir mesaj gonderdi.

Joanne’ın mesajına cevap veren Steve 320 kilometre yok alarak Essex bolgesinde oturan 34 yaşındaki kadının yanına geldi. İki kişi ardından sanayi bolgesindeki boş araziye gitti ve egzoz borusunu tıkadıkları aracın icinde can verdi.

Yaşanan olay Essex’te buyuk yankı uyandırırken muhafazakÂr politikacı Brook Newark “İntihar sitelerine karşı acil onlem almalıyız” dedi. Newark “İnternet uzerinde yayılan intihar siteleri cok onemli bir konu. Bu konuda Avrupa Birliği ve ABD ile beraber calışıp gerekli onlemi almalıyız” dedi.