3 ayda bir bulundukları merayı değiştiren cift gittikleri yere hemen kulube yaparak teknolojiden ve insanlardan uzak bir hayat suruyor.
Taşkın cifti, kecilerini her gun sağıp sutlerini 10 kilometre uzaklıktaki koylerine eşekle goturup sutcuye satıyor. Bu sutlerden ise doğal peynir elde ediliyor. Huseyin Taşkın, eşine olan aşkını dağlarda turkuler soyleyerek dile getiriyor.
Bunca zorlu yaşam mucadelesine rağmen yuzlerinden gulumsemeyi eksik etmeyen cift, mutlu bir hayat surduklerini belirtiyor.

32 yıldır dağlarda ormanların icinde hayvan guderek kulubede yaşadığını ifade eden Huseyin Taşkın, "İnsanlardan uzak dağlarda cobanlık yaparak yaşamak daha cok hoşuma gidiyor. Burada cok temiz hava var, dağlarda ormanların icinde sabit bir yerim yok. 3 ay bir yerde 2 ay başka yerde surumu ve kulubemi gezdiriyorum. 12 ay boyunca surekli ormanda yaşıyorum. Yaptığım iş meşakkatli ama ekmek davası icin buna katlanmak zorundayım. Benim keci surum var, hayvanlarımın sutunu eşimle birlikte sağıp eşekle koye goturup sutcuye satıyorum. Hayvanlarımın bazılarını da kurbanlık olarak satıyorum. Burada daha yeni guneş enerjisi paneli aldım, onunla elektrik ihtiyacımı karşılıyorum" dedi.

Eşiyle birlikte ormanda uzun yıllardır yaşam surduğunu belirten Nihal Taşkın, "Burada beraber zor bir hayat suruyoruz. Her gun surunun sutunu sağıyorum. Burada yaşamak zor, ama işimiz bu. Eşim hasta olduğunda suruyu ben guduyorum" şeklinde konuştu.
İHA