İnternette arıcılıkla ilgili araştırma yaparken Guinness'in "uzerine en cok arı toplama rekoru" hakkında bir yazıyla karşılaşan Semo, o gunden beri bu hayalini gercekleştirmek icin denemeler yapıyor.
En son 2016 yılında ikinci denemesinde uzerine 6 kilogram arı toplayan Semo, ucuncu denemesinde bu rakamı 10 kilograma cıkardı.
İlk olarak hazırladığı dumanla arıları sakinleştiren Semo, ardından da kovandan eliyle aldığı binlerce arıyı vucudunun uzerine bıraktı.

Yaklaşık 2 saatlik calışmanın ardından bedeninin buyuk bolumu arılarla kaplanan Semo, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bu rekoru tek başına kırmasının zor olduğunu, meslektaşlarının desteğine ihtiyac duyduğunu soyledi.
Gecen denemelerinin ardından kendisine "Arı Adam" adının takıldığını anlatan Semo, rekoru kırana kadar calışmalarını surdureceğini ifade etti.

'UCUNCU DENEMEM BAŞARILI GECTİ'
Yaptığının risk taşıdığını ve denemesi suresince vucudunun bircok yerinin arılar tarafından sokulduğunu belirten Semo, "Ucuncu denemem benim icin cok başarılı gecti. Hedefim 63 kilo 700 gram olan dunya rekorunu kırabilmek. Destek verilirse Allah'ın izniyle bu rekoru kıracağım. " dedi.

Semo, asıl amacının arıcılık mesleğine dikkati cekmek olduğunu vurgulayarak, "Cunku organik bal uretmemize rağmen piyasadaki sahte balcılar yuzunden butun emeğimiz boşa gidiyor. Vatandaşlardan ricamız balı direkt ureticiden alsın." diye konuştu.

Yaptığı denemelerin ardından olumlu tepkiler de aldığını vurgulayan Semo, şoyle konuştu:
"Ozellikle arılar uzerimdeyken ani ve onları kızdıracak hareketler yapmamaya dikkat ediyorum. Hemen her gun beni ısırıyorlar. Ben arılarla buyudum sayılır. Yaklaşık 33 yıldır arıların icindeyim.

Artık vucudum arı sokmasına karşı bağışıklık kazandı. Onların dilini iyi bilirim. Arıları uzerime cekmek icin hicbir şey kullanmadım.

Temiz bir kıyafet yeterli. Onlarla uğraşırken eldiven ve coğu zaman başlık da kullanmıyorum. Yalnızca kovanı alıp uzerime boşalttım."
AA