Henuz 14 yaşındayken arkadaşlarının MySpace sayfaları icin sanal suslemeler hazırlayan ABD'li Ashley Qualls, 17 yaşında milyon dolarlık bir şirket sahibi oldu.
[img]http://img201.**************/img201/5344/99423vh5.jpg[/img]
Kurduğu internet sitesinde hazırladığı genclere yonelik grafik tasarımları satan17 yaşındaki Ashley Qualls, artık milyon dolarlık bir şirketi yonetiyor. Genc kız iş ağır bastığı icin okulu bıraktı..
'Whateverlife.com' isimli internet sitesi uzerinden grafik tasarımlar hazırlayıp satan genc kız, işi gittikce buyuttu. İnternet sitesinde kendi yaşıtı başka genclere de calışma olanağı sunan Ashley Qualls, gecen sure zarfında şirket uzerinden tam 3 bin tasarım sattı. Qualls'ın sitesini her gun 1 milyon kişi ziyaret ederken, sitesine ilan vermek isteyenler 10 bin doları gozden cıkarıyor. İş kuracağını soylediğinde annesinin para kazanabileceğine inanmadığını soyleyen Ashley, 'Uzun vadede bu işin para getireceğini biliyordum. Zaman beni haklı cıkardı' dedi.
'PİZZA SOYLEYEMEZDİ'
Artık cok daha buyuk ve luks mustakil bir evde yaşayan aile, kızlarıyla gurur duyuyor. İnternet sitesi ayda 70 bin dolar kazandıran genc kızın annesi, 'Eskiden telefonda pizza soylemeye cekinirdi. Ancak şimdi buyuk iş adamlarıyla cok rahat bir şekilde konuşuyor' diye konuştu. İşe daha iyi konsantre olabilmek icin okulu bırakmak zorunda kalacağını soyleyen Ashley Qualls, 'İnternet sitemizle, calışanlarımızla, iş anlaşmalarımızla doğrudan ilgilenmek, işimi daha da buyutmek istiyorum. Bunu da bir yandan okula giderek yapabilmem mumkun değil' diye konuştu.
Haber 7
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 17 yaşında internet milyoneri oldu!