ERZURUM'da, 2005- 2006 eğitim- oğretim yılında hizmete acılan Hacı Sami Anadolu Lisesi'nde Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmeni İbrahim Ağırman tarafından oğrencilere yaptığı testte sorduğu bir soruyla ilgili Valilik soruşturma başlattı. Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yonelten Ağırman, ‘Bayrak, Din, Namus ve Can’ şıklarını verdi.
Gecen yıl Erzurum Lisesi'nde Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmeni olan İbrahim Ağırman, bu eğitim yılı başında Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi'ne tayin edildi. 22 yıllık oğretmen olan, evili ve 4 cocuk babası Ağırman, Kurban Bayramı oncesi lise ikinci sınıf oğrencilerine bir test uyguladı. Testte, ‘Aşağıdakilerden hangisi, korunması gereken değerler arasında değildir?’ sorusunu yonelten Ağırman, yanıt olarak da ‘a) Bayrak. b) Din, c) Namus ve d) Can’ şıklarını gosterdi.
Oğrencilerin ilginc testle ilgili olarak velilere bilgi vermesi uzerine şikayetler başladı. Bayrağın, din, namus ve canla karşı karşıya getirilmesinden rahatsız olan veliler, durumu okul yonetimi ve Milli Eğitim'e bildirdi. Yetkililer, oğrencilere uygulanan testle ilgili olarak Valiliğin soruşturma actığını soyledi.
Konuyla ilgili acıklama yapmak istemediğini belirten Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi oğretmeni İbrahim Ağırman'ın Vali ve İl Milli Eğitim Muduru'ne verdiği ifadede sorunun cevap anahtarının de şıkkındaki ‘Can’ olduğunu belirterek, “Yılların oğretmeni olarak hicbir zaman oğrencime yanlış soru yoneltmedim ve yoneltmem. Sorunun cevabı ‘Can’ dır. Bunu da mehmetciğimiz PKK teror orgutune yonelik yaptığı operasyonlarla ortaya koymaktadır'' dedi.(