Olay, ozel bir universite hastanesinde 9 Ağustos Salı gunu iddiaya gore şoyle gelişti: Hastanede gorevli Kalp Damar Uzmanı M.O.’nun hastası olan 63 yaşındaki İ.C., acık kalp ameliyatına alındı. M.O.’ye yardımcı olarak ameliyata uzman doktor M.G. de katıldı. Ameliyat yaklaşık 5 saat surerken, son yarım saatinde uzman doktor M.G. ile ameliyatta gorevli hemşire H.A. arasında malzeme vermediği ve bağırarak tepki gosterdiği iddiasıyla tartışma başladı. Tartışma kısa surede kavgaya donuşurken iddiaya gore uzman doktor M.G., hemşire H.A.’nın uzerine yuruyerek boğazını sıktı. Ameliyata doktor M.O., devam ederken, kavgada diğer gorevlilerin mudahalesiyle sona erdi. Hemşire H.A.’da ameliyathaneden uzaklaştırıldı. Ameliyatı tamamlanıp yoğun bakım unitesinde tedavi altına alınan hasta İ.C. 10 gun sonra emboli (ani damar tıkanması) ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Ameliyat sırasında diğer doktora yardım ettiğini one suren H.A., doktor M.G.’nin kendisine nicin yardım etmediğini ileri surerek aralarında tartışma yaşandığını ve cıkan tartışmada M.G.’nin uzerine yuruyup boğazını sıktığını iddia ededek, ''Anestezi doktoru ve teknisyen arkadaşların mudahalesiyle kurtuldum'' dedi. Dovulduğune ilişkin rapor aldığı belirtilen hemşire H.A., doktor M.G. hakkında Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne muracaatta bulunduğunu belirterek, şunları soyledi:
”BİMER’e verdiğim dilekcemin sırasıyla İl Sağlık Mudurluğu, daha sonra YOK Hukuk Muşavirliği ve buradan da calıştığım hastaneye sevk edildiğini gordum. Tabi bu tablodan ne olduğunu anlayamadım. Onun sonucunu bekliyorum" dedi.
Hastane Başhekimliği yetkilileri konuya ilişkin acılan soruşturmanın halen devam ettiğini bildirdi. Hastanın olum nedeninin yaşanan kavgadan kaynaklanmadığını ifade eden yetkililer, "Hasta ameliyat sonrası yoğun bakım unitesinde tedavi gorurken emboli ve beyin kanaması sonrası hayatını kaybetmiştir" dedi.

Kaynak:Hurriyet