Ebû KuhÂfe (r.a.)
Ebû KuhÂfe, Hz. Ebû Bekir’in babasıdır. Ebû Bekir’in (r.a.) butun ailesi Musluman olduğu hÂlde, Ebû KuhÂfe Mekke’nin Fethi’nden sonra Musluman oldu.
Mekke fethedildiğinde Hz. Ebû Bekir, babasının elinden tutarak Peygamberimizin huzuruna getirdi. Cok yaşlıydı, ustelik gozleri de gormuyordu. Peygamberimiz onun yorulmasını hoş karşılamadı. Hz. Ebû Bekir’e, “Allah sana merhamet etsin! Babanı evinde bıraksaydın, buraya kadar yormasaydın… Ben onun yanına giderdim.” buyurdu. Hz. Ebû Bekir ise, “YÂ Re*sû*lal*lah, sizin ona kadar gitmenizden, onun size kadar yuruyup gelmesi daha uygundur.” dedi. Peygamberimiz, Ebû KuhÂfe’yi onune oturtup, “Ey Ebû KuhÂfe, Musluman ol, huzura kavuş.” buyurdu. Ebû KuhÂfe hemen Kelime-i Şe*hadet getirerek Musluman oldu. Boylece Hz. Ebû Bekir’in ailesinden Musluman olmayan hic kimse kalmadı.
Ebû KuhÂfe (r.a.), Mekke’de kaldı. Peygamberimizin vefatından sonra Muslumanla*rın, oğlu Hz. Ebû Bekir’e biat ettiğini oğrenince, “Şu bir hakikattir ki, Allah’ın verdiği*ne engel olabilecek yoktur. Allah’ın vermediğini de verebilecek yoktur.” diyerek Allah’a şukretti.
Hz. Ebû KuhÂfe, Ebû Bekir’in (r.a.) vefatından sonra, Hicret’in 14. yılında 97 yaşındayken vefat etti.
Allah ondan razı olsun![1]
Ebû KuhÂfe (r.a.) [İSLAM TİM]
Peygamberler ve Evliyalar0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Eðitim Öðretim Genel Konular - Sorular
- Peygamberler ve Evliyalar
- Ebû KuhÂfe (r.a.) [İSLAM TİM]