Peygamberimizin Mubarek Yuzunun Mustesna Guzelliği Ve Ozelliği
Bu konuda, îbn-i AsÂkir CÂbir'den şoyle rivayet eder: "Peygamberimiz buyurdular ki: Cebrail bana gelip Rabbim'in selamını ve şoyle buyurduğunu tebliğ eyledi: "Habîbim Ben, Yusuf un guzelliğini kursî'nin nurundan verdim. Senin guzelliğini ise, arşımın nurundan verdim!"
(Bunu boyle rivayet eden İbn-ı Asakîr, aynı zamanda bu rivayetin durumu hakkında bilgi vermiş ve aynen şoyle demiştir: "Bu rivayetin senedinde mechûi bir rÂvi vardır ve bu hadîs, munkerdır.")
îbn-i AsÂkir Aişe'den, onun şoyle dediğini rivayet etmektedir: "Ben, seher vaktinde dikiş yapıyordum. İğnemi duşurdum, aradım ise de bulamadım. Bu sırada Resûlullah iceri girdiler. O'nun yuzunun nuru ile, iğnemi buldum. Ben, bunu kendisine de soyledim. Bunun uzerine buyurdular ki: 'YÂ Aîşe, yazıklar olsun, yine yazıklar olsun, yine yazıklar olsun o kişiye ki, benim yuzume bakmaktan mahrum olmuştur!."
Not: İbn-i AsÂkîr, bundan onceki rivayetinin munker olduğunu bildirdiği halde, bu rivayeti hakkında sukût etmiştir. Halbuki bu rivayet, bundan oncekinden daha munkerdir. Bir İbn-i Ubeyy ki, Peygamberimizin yuzune defalarca bakmış, arkacında gunlerce namaz kılmış, fakat O'na ve O'nun getirdiği dine inanmakta samimî olmadığı icin, kendisine yazıklar olmuştur. Hic peygamberinin yuzunu gormediği halde, O'na ve O'nun dînine olan inancında samimi oldukları İcin, nice milyon insan ise, mes'ud ve bahtiyar olmuşlardır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Peygamberler ve Evliyalar
- Peygamberimizin Mubarek Yuzunun Mustesna Guzelliği Ve Ozelliği