Vaginoplasti genital bolgedeki yapısal bozulmaları duzeltmekle kalmaz aynı zamanda vagina kaslarını gerginleştirip, vaginal pasajı daraltır. İşlem esnasında vaginadaki fazlalıklar alınıp, kaslar ve etrafındaki yumuşak dokular cerrahi veya cerrahi olmayan lazer ve radyofrekans yontemleri ile sıkılaştırılır.
Vaginal restorasyon ve rejuvenasyon işleminin amacı bolgeyi doğum oncesi genclikteki gorunumune getirebilmektir. Bununla birlikte gevşemeden dolayı azalmış cinsel uyarılabilirlik yeniden sağlanmaktadır.
Vaginal sıkılaştırma esnasında G-noktası buyutulmesini rutin olarak uygulamaktayız. Bu alan kadın orgazmı icin vagina icinde cok onemli bir bolge olarak kabul edilmektedir. G-noktası bilimsel olarak ispatlanmasa da bu bolgenin buyutulmesi nedeniyle ciftlerden olumlu geri bildirimler almaktayım.
Neden Vaginal Gencleştirme
-Doğum sonrası oluşan sarkmalar ve gevşemelerin duzeltilmesi
-Doğum esnasında oluşan “epizyotomi” izinin, nedbesinin duzeltilmesi
-Doğum esnasında oluşan gorunur yırtılmaların veya derin gorunmeyen kas ve destek dokusu yırtıklarının onarılması.
-İc ve dış dudakların sarkması
-Daha hijyenik ve temiz bir genital bolge
-Daha kaliteli bir orgazm ve partnerle birlikte daha kaliteli bir cinsel yaşam
-Vucut algısının duzeltilip, ozguvenin artırılması
-Kilitoris ustunun kalın bir deri ile ortulu ve orgazmın engellendiği durumlar
-Kilitorisin anormal şekil ve gorunumde olduğu durumlar
-Mons pubisin aşırı yağlandığı sarktığı durumlar
-Anal bolge vagina arasında gevşeme ve sarkmaların olması
-Perianal gevşeme ile birlikte dış hemoroitlerin olması
-Yeni secenekler, yeni başlangıclar
Vaginal Gencleştirmeye Nasıl Karar Verilir?
1.Adım: Sebepler
Vaginoplasti amacınızın sebebini netleştirin. Daha iyi bir cinsel yaşam icin gerek eşiniz, gerek kendinizin uyarılabilirliğini artırmak mı istiyorsunuz? Veya doğum esnasında oluşan kesiler, yırtılmalar,ve defektlerin duzeltilmesini mi arzu ediyorsunuz. Sebep ne olursa olsun başlangıctaki kararı verecek olan sizsiniz? Hayatınızın daha duzene gireceğine ve yaşamaya değer hale geleceğine inanıyorsanız yaptırın.
2. Adım: Maddi durumunuzu gozden gecirin
Vaginoplasti icin gecerli bir sebebiniz var ve karar verdiniz, estetik ve fonksiyonel sebeplerden istiyorsunuz. Kendinizi yahut şartlarınızı zorlayarak bu işlemlere kalkışmayın aksi takdirde hata yapma şansınız artar. Biraz daha bekleyin kendinizi maddi acıdan rahat hissettiğinizde işe koyulun.
3. Adım: Eğer mumkunse eşinize veya partnerinize anlatın
Her ne kadar bu işleme karar verecek siz olsanız da maddi ve manevi nedenlerden dolayı eşinize danışma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eşler farklı nedenlerden dolayı genellikle olumsuz yaklaşabilir ama bilgi vermek pozitif bir yaklaşımdır. Ona sorarak kendisine onem verdiğinizi gosterebilirsiniz.
4. Adım: Yapılacak işlem gelenek-gorenek ve inanc sistematiğinize uygun mu?
Her turlu inanca geleneğe saygı duyuyorum. Her şeyin insan icin olduğunu duşunurum.
5. Adım: Kendinize işlem sonrası sureci sorun?
Belli bir nekahat donemi (3-4 gun) gecireceksiniz. Ağrı kesici gerekirse kullanılacak, 6 hafta sureyle ilişki olmayacak. Genellikle 4-5 gun sonra işbaşı yapılır. Postop donem genellikle rahat gecirilir. Butun bunlara değecektir.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]