12 yaşındaki kıza bomba bıraktırdılar
ADANA"da bir akaryakıt istasyonunu havaya ucurmak icin, icinde 2.5 kilo plastik patlayıcı madde bulunan poşeti B.O."ye bıraktıran PKK"lı kadın bombacı Şukran Aydın hakkında omur boyu hapis cezası istendi.
ADANA"da bir akaryakıt istasyonunu havaya ucurmak icin, icinde 2.5 kilo plastik patlayıcı madde bulunan poşeti 12 yaşındaki ilkoğretim oğrencisi B.O."ye bıraktıran PKK"lı 26 yaşındaki kadın bombacısı Şukran Aydın hakkında ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istendi.
Hurmalı Mahallesi"nde bulunan akaryakıt istasyonu onundeki otobus durağına 1 Mart"ta bırakılan şupheli poşetin icinde 2.5 kilo plastik patlayıcı, bir cep telefonu ve duzenek bulundu. Bomba patlatılmadan etkisiz hale getirilirken, buyuk bir facia da onlenmiş oldu. Terorle Mucadele Şubesi ekipleri, cevredeki işyerlerinin guvenlik kamerasını izlediklerinde bombayı pembe etekli, siyah şapkalı bir kız cocuğunun koyduğunu belirledi. Yapılan ihbarların da değerlendirilmesi sonucunda, bomba poşetini bırakan B.O. ile kucuk kızı yonlendiren PKK"lı terorist Şukran Aydın ve kendisine yardımcı olan 13 kişi yakalandı.
ALMANYA VE ERMENİSTAN"DA EĞİTİM ALMIŞ
"Serhildan - Nergis - Gulo" kod adlı kadın bombacı Şukran Aydın"ın 1998"de orgute katıldığı, Almanya"da orgutsel dergi, gazete dağıtım ve satış işleriyle uğraşarak orgute gelir kazandırdığı saptandı. 2001"de orgut adına silahlı eylemlerde bulunmak uzere dağ kadrosuna katılan kadın bombacının, siyasi ve askeri eğitimin ardından 2003"de savunma birliklerine secilerek patlayıcı madde eğitimi aldığı belirlendi. Kadın bombacı Aydın"ın plastik patlayıcı madde duzeneğinde ve patlayıcının bulunduğu poşet icinde parmak izlerine rastlandı. Aydın ile birlikte 7"si tutuklu sanıklar hakkında Adana 7"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava acıldı. Bombayı bırakın B.O. hakkında ise yaşının 12"den kucuk olması nedeniyle TCK"nın "Yaş kucukluğunu" iceren 31/1"inci maddesine gore "cezai sorumluluğu bulunmadığı" icin dava acılmadı.
PKK"YA KADIN ELEMAN KAZANDIRIYORMUŞ
"Devletin birliğini ve butunluğunu bozmak" sucundan ağırlaştırılmış omur boyu, "Bomba bulundurmak" sucundan 12 yıl, "sahte nufus cuzdanı kullanmak" sucundan da 5 yıl hapis cezası istenen kadın bombacı Aydın, PKK uyeliğini kabul ederken, akaryakıt istasyonuna bomba bıraktırmadığını iddia etti. Almanya ve Ermenistan"da kadınlar uzerinde siyasi calışma yaptığını anlatan Aydın, “2007"nin Ağustos ayında Ermenistan"dan ayrılarak Adana"ya geldim. Adana"da da orgut adına kadınlar uzerinde siyasi calışmalar yaptım. Evlerinde kaldığım kişiler benim orgut uyesi olduğumu bilmiyorlardı. Nevruz kutlamaları icin Diyarbakır"a giderken yakalandım” dedi.
"BABAM BENİ ZORLA EVLENDİRDİ" YALANI
Kadın bombacı gibi hakkında ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istenen tutuklu pastahane sahibi Rıdvan Ozer ise daha once orgut uyeliğinden cezaevine girip cıktığını soyledi. Kadın bombacıyı tanımadığını iddia eden Ozer, “Ben cezaevinden cıktıktan sonra bir daha suc işlememek icin karar aldım. Bombayla ilgim yok. Bombanın bulunduğu poşette parmak izimin bulunması imkansız. Bu polisin uydurmasıdır” dedi. Kadın bombacıyı evinde barındıran ve hakkında "PKK"ya yardım etmek" sucundan 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu Munevver Gelen ise, “Şukran, babasının kendisini zorla evlendirdiği icin evden kactığını soyleyince 2 gun kızım Suzan"ın evinde kaldı” diyerek kendini savundu. Haklarında 10"ar yıla kadar hapis cezası istenen diğer sanıklar ise orgute yardım etmediklerini iddia etti. Duruşma eksik belgelerin tamamlanması icin ertelendi.
gazeteoku.com
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 12 yaşındaki kıza bomba bıraktırdılar