Koyumuzde 85 yaşındaki yusuf amca anlatır,koyumuzde bir ayşik varmış ona cinlerin padişahı ve prensi aşık olmuş diğer bir deyişle baba ve oğul,ayşiği sık sık gezdirmek isterlermiş yine bir gun otururken hıh yok gelmim deyince bacaklarından kollarından kan akmaya başlamış,yusuf amca ne oldu gız ayşik deyince cağırdılar getmedim onlarda kestiler demiş,yola cıktığında hic kimse ona yetişemezmiş,bir gun annesi ahırda oğlaklarının boğulduğunu gormuş gız ayşik koş demiş,ana beni duğune cağırdılar dolma verdiler yedim sonra kucağıma oğlan cocuğu verdiler boğ yoksa biz seni boğarız dediler boğdum.Gıdiği boğmuşum demiş gittikleri hic bir hoca padişahın ve prensin yolunu bağlamaya cesaret edemiyorlarmış,malatyada bir hoca bulmuşlar hoca padişah la prensi şişeye hapsetmiş,şişeleri mezara gomun cinleri bağladım.Kızınızı evlendirin ama unutmayın ben olunce serbest kalır kızınıza zarar verirler demiş,ayşik evlenmiş huzura kavuşmuş bir de oğlu olmuş,hocada o yıl olmuş,bir gece ayşiği kocasını ve oğlunu boğmuşlar
Ne kadar doğru bilinmez ALINTI
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Cinlerin İntikamı