“Bir musluman gece veya gunduz bana selam verirse Allah ruhumu iade eder ve ben onun selamını alırım”

İmam Buharî bu hadislerin topluca değerlendirilmesinden Allah Resulunun daima hayatta oldğu sonucunun cıkarılacağını belirtmektedir. Neden? Zira gece veya gunduz kendisine salatı selam getiren hic kimsenin bulunmaması normal şartlarda mumkun değildir. Evet O’nun diri olduğunu ve kabri şerifinde rızıklandırıldığını soyleyen alimler de vardır. Zaten mubarek vucud-u şeriflerini toprağın yiyememesi konusunda icma’ vardır deniyor. Hatta bazıları da alimler şehitler ve muezzinlerin de aynı durumda olduklarını soylemişlerdir.

Hakikaten de tarihe baktığımızda bir cok alim ve şehidin kabirleri ceşitli nedenlerle acılmış ve bedenlerinde en ufak bir değişikliğin meydana gelmediği gorulmuştur. Hatta bazılarında uzerlerindeki kınaların bile aynen kaldığı muşahede edilmiştir. Peygamberlerin şehitlerden ustun olduğu bir gercek olduğuna gore onların bedenlerinin olduğu gibi kalması haydi haydi kabul edilebilir.

“Peygamberler kabirlerinde diridirler ve namaz kılarlar” Beyhaki bu konuda bir cuz meydana getirmiş ve Enes’den rivayet edilen hadisi nakletmiştir. Bu hadis Yahya bin ebi Bukeyr yoluyla rivayet edilmiştir ki bu Buharinin ravilerinden biridir.

AYRICA

[COLOR="rgb(112, 128, 144)"]
ben salavat getirmenin bir ceşit adres gonderme olduğunu duymuştum..biz ne kadar cok salavat getirirsek peygamber efendimiz bzi o kadar tanıycak ve ahirette de ona tanıdıklarına daha yakın davranıcak..

kıyamet gunu tekrar dirildiğimizde efendimiz'e(s.a.v.) seslenecekmişiz "bizi yanına al" diye, o da bizi sesimizden tanıyıp sancağı altına toplayacakmış, sesimizi de soylediğimiz salavatlardan tanıyacakmış.[/COLOR]

Allahumme salli al seyyidina Muhammedin ve al Âli seyyidina Muhammed ...