Maden suyu ve faydalarıDoğal maden suyu, yani icerisinde faydalı minerallerin dışında herhangi bir madde (meyve ozu, koruyucu vb.) bulundurmayan maden suyu sağlık icin vazgecilmezler arasında yer almış bulunuyor. Soda ile karıştırmamak lazım. Soda, kimyasal adı sodyum bikarbonat (NaHCO3) olup maden suyu ile bir ilgisi yoktur. Maden suyunda ise vucudumuz icin cok gerekli olan aşağıdaki mineraller yani inorganik maddeler bulunmaktadır:
Kalsiyum
Magnezyum
Potasyum
Sodyum
Florur
Bu onemli mineraller vucudumuzda kemik, diş, kas, sinir, damar, tırnak ve sac gibi dokuların yapısına girmektedir. Bu nedenle gunde en az iki şişe yani iki bardak maden suyu icmemiz tavsiye edilmektedir.
Ayrıca belli bir yaştan sonra ceşitli hastalıklar icin bazı ilaclar kullanmaktayız. Bu ilaclardan bazıları vucuttan su ve tuz atarken yukardaki bazı faydalı mineralleri de yok etmektedir. Bu nedenle bunların eksiklikleri gorulebilmektedir. Bunların da doğal yollardan yerine konması icin maden suyu birebirdir.
Ben gunde en az iki şişe maden suyu tuketiyorum. Bazen uc olduğu oluyor. Bunun bircok faydasını gordum: Bazen gece sabaha karşı baldırımda kramp oluyordu, bunları onledi; tırnaklarımda kırılmalar oluyordu, şimdi sapasağlam tırnaklarım var; halsizliğime iyi geldi, dincleştim. Beynim daha iyi calışıyor! Unutkanlığı onluyor. Saclarım daha gur cıkmaya başladı. Tansiyonumu dengeledi.
Gorduğunuz gibi maden suyunun sayısız faydaları var.
Kış mevsiminde dahi vucudun su ve mineral ihtiyacını karşılamak icin maden suyu tavsiye ediyorum. Yalnız tekrar edeyim ki icinde meyve suyu vb. olmamalı! Ayrıca ishal ve idrar yolu hastalıklarında icilmesine ara verilmelidir.
Afiyet olsun.
Şen ve esen kalın.
[h=2]Kocaeli Pratisyen Hekim uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Maden suyu ve faydaları
Sağlık0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Maden suyu ve faydaları