Kadriye BAYRAKTAR kaleme aldı,Semerkand Aile nisan 2011
Pırpır Yıldız o kadar uzgundu ki onu gorenler buna ne olmuş boyle diyorlardı. Aydede Pırpır Yıldız’ın yanına gitti. Onunla konuşmak istedi, ama ne yaptıysa onu konuşturamadı. Aydede; “Şimdi konuşmak istemiyorsun. Senden bir ricam var. Şimdi anlatacağım hikayeyi dinler misin?” diye sordu. Pırpır Yıldız zar zor başını “Evet” der gibi salladı. Bunun uzerine Aydede hikayesini anlatmaya başladı:
“Bir gun peygamberimizin sadık dostu Hz. Ebu Bekir ve bir grup sahabi Busra şehrine ticaret amacıyla giderler. Hz. Ebubekir, yol arkadaşlarından Suveybit’i kervanın yiyecek işlerini organize etmesi icin gorevlendirir. Yolculuk sırasında acıkan Nuayman, Suveybit’ten yiyecek ister, fakat ‘Ebu Bekir gelinceye kadar vermem’ cevabını alır. Ne kadar ısrar ettiyse de yiyecek isteğinin bir turlu kabul ettiremez.
Bunun uzerine Nuayman da kalkıp bir başka kervanın yanına gider. Onlara; ‘Benim genc, guclu bir Arap kolem var, satın alır mısınız?’ diye sorar. Kervan sahipleri ‘Alırız’ deyince, Nuayman; ‘Fakat cok gevezedir, almaya gittiğinizde, ‘Ben kole değilim’ diyebilir. Şimdiden soylemiş olayım’ der. Kervan sahipleri; Nuayman’a genc bir dişi deve vererek Suveybit’i satın alır. Nuayman, Suveybit’in yanına varınca kervan sahiplerine; ‘İşte benim kolem budur’ der. Suveybit: ‘O yalancıdır, ben hur bir insanım’ dediyse de, kervan sahipleri: ‘Senin boyle diyeceğini biliyorduk’ derler ve onu diğer kolelerin yanına gotururler.
Bir muddet sonra Hz. Ebu Bekir gelir. Nuayman ve Suveybit arasında gecen bu olay ona anlatılır. Hz. Ebu Bekir hemen arkadaşlarıyla birlikte kervanın yanına varır ve Suveybit’i geri alır. Bu olay dilden dile dolaşır. Rasulullah (s.a.v) ve ashabı bir yıl boyunca bu olaya cok gulerler.”
Pırpır Yıldız ve diğer minik yıldızlar Aydede’nin bu hikayesini severek dinlediler. Hikayenin sonunda Pırpır Yıldız ve arkadaşları da gulmeye başlamıştı. Gokyuzunde onların guluşunden bir aydınlık oluştu. Yeryuzunde bulunan cocuklar, gokyuzunde gulen yıldızlara bakıp kıkır kıkır gulduler.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Peygamberler, Evliyalar ve Sahabeler
- Cocuklar icin "Şaka yapmayı seven sahabi; hz. Nuayman (r.a)"