Hz. Muhammed peygamberimizin sozleri:
+ En ustun ibadet, sıkıntı anında sabırla kurtulmayı beklemektir.
+ Nasıl bir hayat yaşıyorsanız, oyle olursunuz. Nasıl olduyseniz, oyle de dirilirsiniz.
+ Haksızlıkla bir makama ulaşan kimse, haddini aşmış sayılır.
+ En hayırlınız Kur'an 'ı oğrenen ve oğreteninizdir.
+ Gulerek gunah işleyen ağlayarak Cehenneme girer.
+ Bir gun birisiyle dost olduğunuzda, yarın onun bir duşman olabileceğini unutmayın.
+ Ana babalarınıza iyilik ediniz ki, cocuklarınız da size iyilikte bulunsun.
+ Cihadın en faziletlisi zalim sultan katında hakkı soylemektir.
+ ALLAH-u Teala buyuruyor: "İnsanoğlunun oruc haric butun iyi amelleri kendisi icindir; ama oruc benim icindir ve ben mukafatını vereceğim.
+ İman ikiye ayrılır; yarısı sabır ve yarısı da şukurdur.
+ Sabırlı ve temkinli davranmak Allah’tan; acele etmek ise şeytandandır.
+ Sizden bir kimse mescide girdiğinde oturmadan once iki rekÂt namaz kılsın.
+ Ummetim dinar ve derhemi (parayı, maddi varlıkları) yucelttiği zaman onlardan İslam'ın heybeti kaldırılır. İyilikle emretmeyi terk ettikleri zaman da vahyın bereketinden mahrum kılınırlar.
+ Uc şey vardır orucu bozmaz: Hacamat olmak (kan aldırmak), kusmak, ihtilam olmak.
+ Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle arkadaş olma.
+ Siz iffetli (namuslu) olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar. Anne babanıza iyilik ediniz ki, cocuklarınız da size iyilik etsinler.
+ Rabbını gazablandıracak bir meselede sultanı hoşnud eden(etmeye calışan) Allah'ın dininden cıkmış olur.
+ Pehlivan, herkesi yenen kimse değildir. Pehlivan, ancak ofke zamanında kendini tutan kimsedir.
+ Musluman kardeşine sahtekÂrlık yapan, ona zarar veren ve ona hile yapan bizden değildir.
+ Mu’minin saygınlık ve onuru; Allah’ın kendisine verdiğine kanaat edip, insanlardan bir şey beklememesidir.
+ Mumin) kardeşinle munakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir soz verme.
+ Kim Allah ile kendisinin arasını duzeltir, guzel yaparsa; Allah da onun, insanlarla arasını duzeltir, guzel yapar. Kim ic dunyasını (kalbini, niyetini) duzeltirse, Allah da onun dışını (davranışlarını) duzeltir.
+ Kim Allah Teala yolunda bir gun oruc tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.
+ İki sesi Allah sevmez: Musibete uğradığında feryat etmeyi ve nimete kavuştuğunda saz calmayı.
+ Irkcılığa cağıran bizden değildir. Irkcılık icin savaşan bizden değildir. Irkcılık uzere olen de bizden (Muslumanlardan) değildir.
+ Gormediği halde, vaat edilen cennet icin, peşin olan şehveti terk eden kimseye ne mutlu.
+ Cennet (nefse ağır geldiği icin) hoşlanılmayan şeylerle, cehennem de şehvete hitap eden şeylerle kuşatılmıştır.
+ Bana benzemekten en cok uzak olanınız, cimri, ağzı bozuk ve cirkin soz soyleyen kimsedir.
+ Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit, kendi kusurlarını hatırla. o zaman başkalarının kusurlarıyla alakadar olmaya hakkın olmadığını hatırlarsın.
+ Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve gorevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.
+ Bela insanın diline bağlıdır. bir kimse bir şeyi yapmam” dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır.
+ Erdemin en buyuğu, seninle ilişkilerini kesene iyilik etmen, senden esirgeyene vermen, sana kotuluk edeni bağışlayıp, dost elini uzatmandır.
+ İnsanı helÂk eden şu yedi şeyden kacının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun uzerine: Allah’a şirk koşmak, sihir, Allah’ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kacmak, sucsuz ve namuslu mumin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.
+ Musluman muslumanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (duşmanına) teslim etmez. Kim, (mumin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim muslumanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet gunu sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir muslumanı(n kusurunu) orterse, Allah da Kıyamet gunu onu(n kusurunu) orter.
+ Şu 6 şeyi devamlı yapacağınıza dair bana soz verin; ben de cennete gireceğinize kefil olayım: Konuştuğunda hep doğru soyleyin, Soz verdiğinizde hep sozunuzde durun, Size guvenildiğinde bu guveni sakın istismar etmeyin, Namusunuzu titizlikle koruyun, Gozlerinizi haramdan sakının. Haramın her turlusunden cekinin.
SİZLER İCİN ELİMDEN GELDİĞİNCE PAYLAŞTIM DOSTLAR.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Peygamberler, Evliyalar ve Sahabeler
- Peygamberimizin Sozlerinden Secmeler. ...:)