Durr. Babası Resulullah (s.a.v.) uvey amcası Ebu Leheb İbn-i Muttalib. Haris ibn-i Navfel ibn-i Haris ibn-i Abdulmuttalib ile evlendi. Musluman olup Medine'ye hicret etti.

Medfine'ye geldiklerinde Zerik kabilesi kendisini gormeğe gelir ve derler:
- Sen şu meşhur ebu Leheb'in kızısın değil mi? Hani Kur'an-ı Kerim'de onun hakkında "Tebbet yedÂ" sureyi şerifesi nazil olmuştu. Sen şimdi Ebu Leheb'in kızı olarak bu hicretten sevap mı elde edeceksin.

Hz.Durre (r.a.) cevap vermeyerek Resulullah'ın huzuruna gelerek durumu arz etti. Allah resulu onu teselli etti. Biraz sonra oğle namazı geldi. Namaza uzuntuleri dolayısıyla biraz gec teşrif ettiler. Kursuye cıkarak buyurdular:

- Ey Halk! Bazıları, beni ailem hakkında incitmişlerdir. Halbuki yemin ederimki, aile efradım icinde benim şefaatim biiznillah ulaşır. Hatta Sad, Hakem ve Selheb bile de bundan faydalanabilinir.

Kendisinden birkac hadis rivayet edilmiştir. Utbe, Velid ve Ubu Muslim isimli uc oğlu vardı. Vefatı ve hayatı hakkında fazla bir malumat yoktur.

Durre Bint-i Ebî Leheb (r.a) anlatıyor:

"Bir gun Allah Resûlu (s.a.s) hutbe irad ediyordu. Mescide bir adam girdi ve Allah Resûlu'ne,
"İnsanların en hayırlısı kimdir?" diye sordu.
Allah Resûlu bu soruya şu şekilde cevap verdi:
"İnsanların en hayırlısı emr-i bi'l-maruf nehy-i ani'l-munker yapan, cok okuyan, Allah'tan cok korkan ve sıla-ı rahimde bulunandır."

ALINTIDIR.